Los Periquitos prichádzajú na Camp Nou a svedkami tak budeme ďalšieho barcelonské derby. Barcelone patrí momentálne druhá pozícia v tabuľke, zatiaľčo Espanyol je na dosah pohárových priečok. V posledných rokoch to na štadióne Barcy je zväčša jednoznačná záležitosť domácich.

Naposledy to bola jednoznačná záležitosť chlapcov Luisa Enriqueho, hostia odchádzali z Camp Nou s manitou. Trafilo sa celé MSN, gól pridal aj Rafinha. Či to aj zajtra dopadne rovnako nevedno, no vychutnajte si zhrnutie tohto prostredníctvom videa.


FC Barcelona

Barca sa po horšej sérii zápasov snáď opäť spamätáva, dokázať to ale musí aj v mestskom derby. Po zraneniach sú už späť prakticky všetci hráči, teraz je potrebné vyhrávať zápas po zápase a čakať na to, aby Madrid zaváhal.

Náročný predvianočný maratón konečne finišuje, na Kataláncov čaká tento rok už len Espanyol a Hércules. Posledné 2 zápasy na Camp Nou skončili remízami a keby skončil rovnako i tento, stalo by sa tak prvýkrát od roku 2003. Barca je v tomto momente aj tímom, ktorý nastrelil najväčší počet tyčiek v sezóny – bolo ich už 10.

Ako sme už spomínali vyššie, Barcelone sa posledné roky doma proti Espanyolu darí, víťazne skončilo posledných 7 zápasov v rade, gólový priemer Blaugranas je na úrovni 3.1 gólu na zápas. V derby by navyše nemal chýbať ani historicky najlepší strelec týchto duelov, Leo Messi. Ten dal Espanyolu už 14 gólov v La Lige.

Vzhľadom na to, že na Barcu čaká pred prestávkou už len duel s Hércules doma,môžeme predpokladať, že uvidíme silnú zostavu. Samozrejmosťou by mal byť Ter Stegen a MSN, chýbať určite nebudú ani Piqué či Busquets.

Predpokladaná zostava: Ter Stegen, Sergi, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Iniesta, André Gomes, Messi, Suárez, Neymar

RCD Espanyol

Súper Barcy má momentálne dobrú formu. Z posledných piatich zápasov neprehral ani jeden a až v troch prípadoch sa zverenci Quiqueho Floresa tešili z víťazstiev. Jeho hráčov v posledných štyroch dueloch vonku neprehrali a dokonca si udržali aj čisté kontá.

Kým Barcelona nastúpi s tým najlepším, čo má, jej súper cestuje na Camp Nou bez trojice Victor Sánchez, Leo Baptistao a Hernán Pérez. K dispozícii by však už mal byť Pablo Piatti.

Espanyolu sa na Camp Nou nedarí v posledných zápasoch strieľať veľa gólov, zajtra ale bude mať k dispozícii dvojicu Moreno – Piatti, pričom prvý menovaný dal v lige už 6 gólov, no a ten druhý na 7 prihral.

Rovnako aj pri Periquitos môžeme očakávať silnú zostavu, ktorá bude pravdepodobne defenzívnejšie ladená. Do brány by mal ísť takmer určite Diego López, tempo záložnej rady bude diktovať Javi Fuego, no a o útok sa budú starať Caicedo s Morenom.

Predpokladaná zostava: López, Sanchez, Lopez, Reyes, Caricol, Jurado, Fuego, Diop, Piatti, Moreno, Caicedo

Info pre tipérov

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: goal.com

STREAMCOMANDO

0
2016-12-18 17:49:31

HD přenos zdarma - http://www.streamcomando.com/... :-)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.