Barca mala vo finále španielskeho pohára na pôde Madridu poslednú šancu získať ďalšiu tohtosezónnu trofej.

V bráne chytal Jasper Cillessen, ktorý podal priemerný výkon. Mal šťastie pri strele Ibaia Gómeza do ľavej tyče v 27. minúte, no to ho opustilo v 33. minúte, keď Theo Hernández z priameho kopu nádherne vymietol povučiny z ľavého vinkľa a vyrovnal. V 4. minúte chytil center z rohového kopu od Ibaia, v 15. a 43. minúte centre z rohu od toho istého hráča vyboxoval do bezpečia, v 61. minúte pohotovo vybehol z pokutového územia a odkopol loptu do autu, v 70. minúte vyrazil nohou dorážku Elyho, v 87. minúte znovu vybehol zo šestnástky a odhlavičkoval pred Romerom a v 91. minúte zachytil nebezpečný center (9 plusových bodov-známka 6).

Napravo v obrane nastúpil Javier Mascherano, no odohral len osem minút a po zrážke hlavami s Llorentem ho museli odniesť na nosidlách. V 3. minúte zrazil nebezpečný center Ibaia na roh (2 plusové body-známka 6).

Od 11. minúty ho nahradil André Gomes, ktorý podal pekný výkon, keď nielen spoľahlivo bránil, ale zapájal sa aj do útočných akcií. V 45. minúte asistoval pri druhom barcelonskom góle Neymara, v 58. minúte prihral do šance Pacovi Alcácerovi, v 69. minúte zrazil strelu Sobrina smerujúcu do brány na rohový kop a v 72. minúte zrazil na roh aj nebezpečný center Hernándeza (13 plusových bodov, 3 mínusové-známka 7).

Naľavo v obrane pendloval po čiare Jordi Alba. Už v 6. minúte takmer skóroval, keď jeho hlavička popred bránu len tesne minula pravú tyč, v 69. minúte zastavil nebezpečný prienik Kika Femeníu a vzápätí do autu zrazil aj jeho centrovanú loptu. V 70. minúte ale dovolil spolu s Iniestom vytvoriť hlavou nebezpečnú situáciu pred bránou Barcelony Deyversenovi (13 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Na stopérskom poste účinkoval Gerard Piqué, ktorý nepôsobil veľmi isto a v 27. minúte po jeho strate lopty pálil do žrde Ibai Gómez (16 plusových bodov, 2 mínusové-známka 6).

Samuel Umtiti ako pravý stopér zahral naopak spoľahlivo a bol trvalou prekážkou rozvíjania útočných akcií Alavésu. V 42. minúte si hlavný rozhodca Gómez vymyslel jeho faul na Deyversona a za protesty mu následne udelil aj žltú kartu. V 47. minúte zablokoval strelu Ibaia (20 plusových bodov, 1 mínusový-známka 7).

V úlohe defenzívneho stredopoliara pôsobil Sergio Busquets a tentoraz nijak výrazne nevynikal. V 70. minúte dovolil zakončovať Elymu (17 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

Napravo v zálohe hral Ivan Rakitič, ktorý bol dlhé minúty takmer neviditeľný. V 41. minúte však vypálil spoza 16-ky tesne vedľa ľavej žrde a v 59. minúte vystrelil vysoko nad bránu Pacheca (10 plusových bodov, 4 mínusové-známka 6).

V 83. minúte ho vystriedal po dlhej zdravotnej odmlke sa navrátivší Aleix Vidal, ktorý potom vymenil na poste pravého obrancu Gomesa. V 82. minúte zrazil nebezpečný center Vigaraya (3 plusové body, 2 mínusové-známka 5).

Mužom zápasu bol opäť Lionel Messi, ktorý bol pri všetkom podstatnom, čo sa na ihrisku udialo. V 6. minúte posadil center na Albovu hlavu, v 14. minúte bol faulovaný pred 16-kou Manu Garcíom, no rozhodca nereagoval, v 20. minúte mu zrazil strelu na roh Ely, v 22. minúte sa mohla po podkopnutí Hernándezom pískať na neho penalta, v 23. minúte rozhodca opäť nepostrehol faul Elyho na neho vo výhodnom mieste na priamy kop pred pokutovým územím, v 30. minúte parádne zavesil k ľavej žrdi úvodný gól Barcelony, v 40. minúte z priameho kopu bombou vyprášil rukavice brankára Pacheca, v 45. minúte ponúkol predfinálnu prihrávku Gomesovi pred druhým gólom, ešte v prvom polčase v 48. minúte asistoval filigránskou prihrávkou na tretí gól Paca, v 50. minúte prihral nádherne do šance opäť Pacovi, v 75. minúte vystrelil spoza šestnástky nad a v 76. minúte dostal spolu so Sobrinom žltú kartu za vzájomnú potýčku (35 plusových bodov, 4 mínusové-známka 9).

Veľmi pekný výkon podal v strede útoku Paco Alcácer, ktorý nastúpil namiesto potrestaného Luisa Suáreza. V 28. minúte jeho strelu brankár vyrazil len reflexívne nohou, v 41. minúte nabil Rakitičovi, v 48. minúte zaknihoval tretí gól, keď sa pekne zorientoval a popri brankárovi trafil krížom k ľavej tyčke, v 50. minúte jeho pokus zblízka brankár opäť vyrazil, v 58. minúte dorážal len vedľa a v 64. minúte strieľal vysoko nad (11 plusových bodov-známka 8).

Ľavý krídelník Neymar svojím výkonom až tak veľmi nežiaril, postrácal veľké množstvo lôpt, bol neustále okopávaný a rozhodcovia si to často ani nevšímali. V 13. minúte nepotrestali faul Manu Garcíu na neho pred šestnástkou, v 23. minúte jeho strelu zrazil Vigaray na roh, v 30. minúte asistoval na úvodný gól Messimu, v 45. minúte dal už gól sám do prázdnej brány, ale treba podotknúť, že z tesného ofsajdu a v 75. minúte ho v šestnástke zrazil od chrbta k zemi Sobrino, no píšťaľka hlavného ostala zase nemá (27 plusových bodov, 9 mínusových-známka 7).

Barcelona tak predsa v poslednom zápase sezóny získala pohár, Copa del Rey už tretíkrát po sebe. Bola to pekná rozlúčka s odstupujúcim trénerom Luisom Enriquem Martínezom Garcíom.

Komentáre

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.