Ako sa darilo hráčom Barcelony v zápase s Rayom Vallecanom? Pozrime sa postupne na každého hráča a oznámkujme ich výkon. Červenou je označená známka zo stránky goal.com, modrou hodnotenie od jedného z našich redaktorov. Tento zápas známkoval Taylor.

Hráči Barcelony sa skvele naladili na najbližší zápas s Manchestrom City. Rayo na Camp Nou podľahlo 6:0 a Blaugranas od začiatku až do konca zápasu jasne dominovali a bavili sa futbalom. Úžasný výkon podala dvojica Iniesta - Fábregas, ktorí svojou technikou a kreativitou vytvárali nádherné akcie. Zvyšok tímu ale za nimi nijak nezaostal a pozitívom je aj to, že skórovať dokázali všetci útočníci zo základnej zostavy. Čerešničkou je gólový návrat Neymara, ktorý po osem zápasovej pauze, môže znova predvádzať svoj obrovský talent a pomôcť Barcelone v náročnej časti sezóny.

Victor Valdés 7/10 6/10

Väčšinu zápasu mal len rutinnú prácu, rozohrával a zachytával centre, keď sa ale hráči Raya dostali k zakončeniu, vždy bol pripravený zasiahnuť. Dva krát si na ňom v dobrej príležitosti vylámal zuby Falqué, najkrajší zákrok ale prišiel v 54. minúte po krížnej strele Larriveya, keď loptu končekmi prstov vytlačil na roh. Pripísal si tak už jedenásty zápas bez inkasovaného gólu v lige.

Dani Alves 7/10 6/10

Znova hral odlišným štýlom, ako po väčšinu aktuálnej sezóny. Od centrovaných lôpt úplne upustil (za celý zápas vyslal len jeden center) a sústredil sa na udržiavanie lopty a napádanie na pravej strane a ak sa naskytla možnosť, vysúval spoluhráčov vpred, ako napr. v druhom polčase, keď perfektnou krížnou prihrávkou, poslal za obranu Neymara. Podobne ako v posledných zápasoch, skúšal ohrozovať aj bránu, dve jeho strely šli ale tesne mimo a pri tretej dobre zasiahol Rubén.

Gerard Piqué 6/10 7/10

Jeho hlavnou úlohou bolo strážiť Larriveya, čo sa mu až na jednu výnimku, keď dokázal nebezpečne vystreliť, podarilo. Vybojoval jednoznačne najviac lôpt z celého tímu (20) a aj najčastejšie odpratával loptu spred Valdésa (9x). Pod Puyolovou taktovkou znova zahral dobre aj pozične a dominantný bol aj vo vzduchu. V druhej polke zápasu, keď už bolo o výhre rozhodnuté, skúšal podporiť ofenzívu, výraznejšiu šancu si ale nepripísal.

Carles Puyol 6/10 6/10

Carles vytvoril po roku znova stopérsku dvojicu s Piquém a fanúšikovia mohli spomínať na časy, keď tvorili najlepšie duo v Európe. El Capitan podal dobrý výkon, situácie riešil tvrdo a nekompromisne a niekoľkými presnými sklzmi zastavil akcie súpera, pričom za zmienku stojí zblokovaná prihrávka v 11. minúte, ktorá smerovala do pokutového územia na Larriveya. V 68. minúte ho pre drobné zranenie nahradil Mascherano.

Adriano Correia 7/10 7/10

Prebiehala len druhá minúta, keď Adriano využil voľného priestoru pred šestnástkou a presnou ďalekonosnou strelou k žrdi strelil najrýchlejší gól v tejto sezóne. Aj keď väčšinu zápasu podporoval útok, nezabúdal pri tom na bránenie a nenechával na svojej ľavej strane príliš otvorený priestor. V závere zápasu po nábehu a prihrávke od Tella mohol pridať aj druhý gól, jeho strela šla ale tesne nad brvno.

Sergio Busquets 6/10 6/10

Pracoval jednoducho a efektívne, a vďaka tomu sa mohla dvojica Cesc - Iniesta sústrediť len na útočenie. Udržiaval prevahu Barcelony v strede ihriska, zastavoval akcie súpera a následne rozdával presné prihrávky svojím spoluhráčom dopredu. Vyhral aj najviac vzdušných súbojov zo všetkých hráčov (4).

Cesc Fábregas 8/10 8/10

Spolu s Iniestom podali v zálohe úžasný výkon, plný presných a vynikajúco načasovaných prihrávok, ktorými vytvoril plno nebezpečných šancí. Po strate lopty usilovne napádal súpera, čo prinieslo ovocie pri druhom góle, keď zachytil nedôraznú rozohrávku Raya a poslal do gólovky Messiho. Druhú asistenciu si pripísal po nádhernej výmene s Iniestom, keď prihral loptu pred bránu, kde ju doklepával do siete Pedro. Veľmi blízko bol aj k vstreleniu gólu, jeho šancu ale pred bránkovou čiarou zblokoval Zé Castro.

Andrés Iniesta 8/10 8/10

Rovnako ako Cesc, odohral skvelý zápas, bol pri nejednej nebezpečnej akcií a často si vďaka svojím parádičkám a vynikajúcim prihrávkam vyslúžil potlesk od fanúšikov. Za svoju snahu bol odmenený asistenciou pri poslednom góle Neymara, dôležitú úlohu ale zohral aj pri ďalších zásahoch a najmä pätička, ktorou vysunul za obranu Cesca, bola proste geniálna.

Alexis Sánchez 8/10 8/10

Svojou neustálou aktivitou na pravej strane zamestnával obranu a Mojica s ním mal plné ruky práce. Dostával sa do dobrých šancí, ale hlavne v prvom polčase, niekoľkokrát zbytočne pretláčal loptu na Messiho, miesto toho aby strieľal. V 53. minúte sa po rýchlom brejku a prihrávke od Messiho ocitol v šestnástke nepokrytý a presnou strelou k pravej žrdi nedal Rubénovi šancu. O 15 minút neskôr si pripísal asistenciu, keď tentoraz on našiel v šestnástke Lea.

Lionel Messi 9/10 9/10

228 gólov v La Lige znamená, že sa strelecky dotiahol na legendu Madridu Raúla. V zápase sa dostával do jednej šance za druhou a bolo z neho cítiť radosť a chuť do hry. V prvej polke zápasu niekedy zahral zbytočne sebecky a obral spoluhráčov o možnosť strielať, čo snáď v súboji so City vypustí. Strelil dva góly, asistoval Alexisovi a okrem toho opečiatkoval aj žrď, za čo si vyslúžil titul Muž zápasu. V 74. minúte striedal Tella a pošetril trochu síl na utorok.

Pedro Rodriguez 7/10 7/10

Rovnako ako Alexis si pripísal jeden gól, keď doťukol loptu do siete po prihrávke Cesca, a asistoval pri prvom góle Adriana. A rovnako ako Alexis v prvej polke zahodil niekoľko šancí, keď miesto strely tlačil loptu na Messiho. Ako vždy ale tvrdo pracoval, pressoval súpera a pomáhal tímu. Veľkú šancu mal v 18. minúte, keď po prihrávke od Iniestu trafil tyč.

Striedania

Neymar Jr. 6/10 7/10

Nahradil v 62. minúte Pedra a naskočil do svojho prvého zápasu po zranení členka. Zo začiatku na ňom bola vidieť nerozohranosť, keď nedokázal ideálne preberať nahrávky a s loptou potreboval o jeden-dva dotyky viac, ako je u neho bežné. Na konci zápasu ale predviedol vynikajúci protiútok a po jeho bombe z hranice šestnástky uzavrel skóre na 6:0.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.