Jorge Valdano bol hosťom relácie La Graderia v rozhlasovej stanici Cadena SER. Nosnou témou rozhovoru bolo blížiace sa ligové Gran Derbi.

"V tomto zápase je Real Madrid po dlhom čase v úlohe favorita. Real je viditeľne vo fáze rastu a Barcelona budí dojem, že vstupuje do záverečnej fázy cyklu. Uvidíme, či to tento zápas potvrdí alebo nie," povedal Argentínčan.

"Barcelona zažila generačný zázrak, ktorý je neopakovateľný. Nikdy sme nevideli a nikdy ani neuvidíme, že jedna škôlka mala naraz zlatú, striebornú aj bronzovú loptu. Príznaky úpadku? Puyol, symbol jednej éry odchádza. Presing už nevidíme s takým zanietením ako predtým. Aj rutinu. Každý si na dobré veci zvykne. Budúce generácie budú v Barcelone veľmi trpieť, nakoľko porovnávaniam neuniknú," povedal.

Valdano tiež prehodil niekoľko slov aj o Neymarovi: "Je mladý. Sprevádza ho mimo športová polemika, ktorá zahŕňa aj jeho rodinu. Navyše je tu istý druh komplexu keď hrá po boku Messiho. Budí dojem, že skôr hľadá Messiho než gól."

Na záver dostal otázku ohľadom Gerarda Martina: "Neviem či sa cíti pohodlne či nie. Zdá sa, že v posledných zápasoch na neho doľahla veľká zodpovednosť. Je tu niečo nespravodlivé."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.