Aktuálne dva najlepšie tímy Primera División sa zajtra večer stretnú vo vzájomnom súboji v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov, keď Barcelona privíta na svojom štadióne Atlético Madrid. Oba tímy v generálke na tento dôležitý zápas v pohárovej Európe vyhrali na pôde súpera. Barcelona vyhrala na pôde mestského rivala Espanyolu 0-1 a Atléti na horúcej baskickej pôde nad Athleticom Bilbao 1-2.

Barcelona a Atlético Madrid sa nikdy nestretli spolu v zápase Ligy majstrov, ale v tejto sezóne už spolu odohrali tri zápasy, ktoré všetky skončili remízou, dva bezgólovou a jeden výsledkom 1-1, ktorý zabezpečil pre Barcelonu zisk Španielskeho pohára na začiatku tejto sezóny.


FC Barcelona

Barcelona sa môže po siedmu sezónu za sebou prebojovať do semifinále Ligy majstrov, keďže v predchádzajúcich šiestich edíciách Ligy majstrov sa jej to podarilo.

Barcelona do zajtrajšieho zápasu ide s dobrou bilanciou z posledných piatich zápasov, ktoré vyhrala. Obzvlášť cenná a povzbudzujúca je výhra, ktorú Barcelona dosiahla na Santiago Bernabeu, keď vyhrala 3-4 nad jej odvekým a najväčším rivalom Realom Madrid.

Proti španielskym súperom v pohárovej Európe ma Barcelona mierne pasívnu bilanciu, keď vo vyraďovacej fáze sa s nimi stretla 9-krát, z ktorých 5-krát nepostúpila ďalej. Zajtra je však ďalšia príležitosť túto štatistiku vylepšiť a dorovnať.

V osemfinále Barcelona vyradila anglický milionársky klub Man. City. V skvelej forma sa ukazuje Lionel Messi, ktorý v posledných 5 zápasoch vo všetkých súťažiach strelil 9 gólov. V Lige majstrov je Leo iba 4 góly od dorovnania rekordu Raula, ktorý nastrieľal celkovo 71 gólov.

Tímu bude veľmi chýbať predovšetkým Victor Valdés, ktorý je po zranení mimo minimálne 6 mesiacov. Predpokladáme, že do zápasu tiež nezasiahne Carles Puyol, ktorý má problémy s kolenom. Otázkou je ktorí dvaja hráči z trojice Pedro, Alexis, Neymar doplnia Lea Messiho v útoku.


Atlético Madrid

Atlético Madrid sa do štvrťfinále Ligy majstrov dostalo po prvýkrát od roku 1997 a do semifinále najprestížnejšej futbalovej súťaže sa neprebojovalo už 40 rokov. Aktuálny tréner Atlética Diego Simeone bol pred 17 rokmi v kádri, ktorý v súčte zápasov prehral 4-3 s Ajaxom Amsterdam a nepostúpil do semifinále.

Atlético Madrid nevyhralo na Camp Nou od sezóny 2006, keď sa mu to podarilo v ligovom zápase, vo vtedajšom tíme hral ešte Fernando Torres, ktorý vsietil dva góly. Atlético je v tejto sezóne v Ligy majstrov ešte neporazené, podobne ako Real Madrid. To však neznamená, že nemôže utŕžiť prvú prehru práve zajtra na Camp Nou.

Skvelá sezóna pre tím z hlavného mesta Španielska mu dáva nádej na prienik aj do ďalšej fázy Ligy majstrov, je to predovšetkým práca skvelého argentínskeho trénera Diega Simeoniho. Po výhre nad Athleticom Bilbao počas uplynulého víkendu sa vyjadril: „Tešíme sa z našej situácie, užívame si to deň za dňom, minútu za minútou, tréning za tréningom a zápas za zápasom. Toto nás udržiava silnými a tak budeme aj v sezóne pokračovať a nezmeníme naše uvažovanie.“

Atléticu bude chýbať suspendovaný Raul Garcia. Mladý pravý obranca Javi Manquillo sa tiež istotne v zostave neobjaví, ale Diego Simeone má dostatočne široký káder, aby bol schopný chýbajúcich hráčov nahradiť. Pravdepodobne sa v zostave objaví David Villa, ktorý môže odohrať v útoku ďalší zápas proti svojmu bývalému klubu po boku Arda Turana a najlepšieho strelca Atlética v tejto sezóne Diega Costu.


Posledné vzájomné zápasy

11.01.2014 Atlético Madrid 0-0 Barcelona
R
28.08.2013 Barcelona 0-0 Atlético Madrid
R
21.08.2013 Atlético Madrid 1-1 Barcelona
R
12.05.2013 Atlético Madrid 1-2 Barcelona
V
16.12.2012 Barcelona 4-1 Atlético Madrid
V

Postavenie v tabuľke La Ligy

# Z V R P Skóre B Posledné výsledky
1. Atlético Madrid 31 24 4 3 69:22 76
V
V
V
V
V
2. Barcelona 31 24 3 4 89:25 75
V
V
V
V
P

Posledné zápasy

V V V V V V V V V V
29.03. Espanyol 0-1 Barça 29.03. Athl. Bilbao 1-2 Atlético
26.03. Barça 3-0 Celta 26.03. Atlético 1-0 Granada
23.03. Real Madrid 3-4 Barça 23.03. Betis 0-2 Atlético
16.03. Barça 7-0 Osasuna 15.03. Atlético 1-0 Espanyol
12.03. Barça 2-1 Man. City 11.03. Atlético 4-1 Miláno

Fakty k zápasu

Súťaž: Liga majstrov, prvý zápas štvrťfinále

Čas a dátum: 1.4.2014, 20:45

Mesto: Barcelona

Štadión: Camp Nou

Rozhodca: Felix Brych

TV: Digi Liga majstrov 1


Predpokladané zostavy

Barcelona (4-3-3): Pinto - Alves, Mascherano, Pique, Alba - Busquets, Iniesta, Xavi - Alexis, Messi, Neymar

Atlético Madrid (4-3-3): Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Luis - Gabi, Koke, Suarez - Turan, Costa, Villa


Tip na výsledok

2 - 0

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.