Viceprezident Realu Madrid Pedro Lopez Jimenez poprel tvrdenia, že jeho klub je v pozadí návrhu na začatie vyšetrovania prestupových praktík FC Barcelona. Podľa jeho vyjadrení Real Madrid nehrá žiadnu úlohu v pozadí rozhodnutia FIFA.

Prezident FC Barcelona Josep Maria Bartomeu vo štvrtok prezradil, že FIFA začala vyšetrovanie katalánskeho klubu na základe „anonymnej sťažnosti“ od „anonymného klubu“, čo vedie mnohých k špekuláciám, že za tým všetkým je Real Madrid.

Napriek tomu Jimenez jasne hovorí, že odveký rival Barcelony z hlavného mesta Španielska nie je za to zodpovedný. „Ani Real Madrid, ani ja sám ako člen FIFA, nemáme nič spoločné so sankciou, ktorá bola udelená Barcelone,“ povedal Jimenez pre AS.

„Moje členstvo v komisii pre štatúty hráčov nie je prepojené na Florentina Pereza a Madrid. Moje menovanie bolo na návrh Európskej asociácie hráčov (ECA), ktorej členom je tiež Barcelona. Na žiadnom zo stretnutí, ktorých som sa účastnil sa nehovorilo o sankciách voči Barcelone. Chcem tiež objasniť, že komisia pre štatúty hráčov nemá potrebnú autoritu dať takéto sankcie. Všetko čo robíme je, že skúmame dokumenty, ktoré sú nám predložené. Nemám nič spoločné s trestom pre Barcelonu.“

zdroj: goal.com; foto: internet

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.