Po skončení ranného utorkového tréningu v St. George's Parku v Birminghame sa na tlačovej konferencii objavil Ivan Rakitič.

Prvé dni

"Pocity sú veľmi dobré. Všetko ide veľmi rýchlo. Tvrdo pracujeme. Ideme na plné obrátky od prvého momentu a teším sa na každý deň."

Očakávania trénera

"Musíme nazbierať energiu a krok po kroku sa spoznávame. Detaily prichádzajú postupne s každým dňom. V minulom roku som v Seville hrával ako pivot a zakončil som to na šampionáte úplne v strede. Som pripravený na všetko, čo mi povie tréner. Pokiaľ sa bude dariť mužstvu, tak sa bude dariť aj mne."

Porovnávania so Sevillou

"Je to zaujímavé. Tu sa hrá s loptou tak ako v Seville, no ak zo seba na tréningu nedáte maximum, zostanete pozadu. Ide o dve hodiny radosti z práce."

Hrdinom na tréningu je lopta

"Pokiaľ si nešvihnete, v bagu zostanete v strede. Takéto cvičenie slúži na rozcvičku a na chytenie toho optimálneho fyzického rytmu. Musíte byť pozorní k všetkému."

Xavi

"Ako spoluhráč považujem za veľmi dobré, že zostal. Vidím, že je na tréningoch veľmi zanietený. Je to skvelá správa."

Učenie

"Myšlienka Barcelony je podobná tej Unaia Emeryho v Seville. Tu je však vyššia intenzita. Na učenie mám ešte dostatok dní. Na každom tréningu sa snažím robiť všetko dobre a nič neminúť. Som náročný. Našou úlohou je nechať na trávniku všetko."

Messi-Neymar-Suarez

"Ide o troch najlepších hráčov na svete, ale mužstvo netvoria len traja hráči. Všetci sme dôležití."

Halilovič

"Je veľmi mladý. Pokúsim sa mu všetko uľahčiť. Pre mňa je to tiež zmena, ale pokúsim sa mu byť starším bratom. Jeho kvalita ma nezaskočila. Reprezentácia Chorvátska aj Barcelony z neho budú mať úžitok. Je rýchly a hoci je útlej postavy, na trávniku ho ťažko zastaviť."

zdroj: as.com
foto: as.com

micines

12
2014-07-29 16:35:25

tesim sa na rakitica velmi dufam ze bude hravat v rozostaveni 4 2 3 1 si ho viem kludne predstavit ako tvorcu hry podla mna to bude nas najlepsi zaloznik tento rok trochu mam obavy o Busqueca a jeho formu

Pyotr

12
2014-07-29 16:52:18

Keď to Busimu nepôjde je tu Masche :)

tomasis

-8
2014-07-29 17:38:52

Ja si myslim ze budu hrat 4-2-1-3 dvaja z sergio/masche/rakitic a jeden z niesta/rafinha/roberto :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.