Desať rokov si titul rozdeľovali len dva kluby, Barcelona a Real. V minulej sezóne túto sériu zastavilo madridské Atletico. Tento rok to teda môže byť veľmi zaujímavý duel o trofej La Ligy, no aj o miestenku v pohárovej Európe. Kto sa teda umiestni v prvej päťke? Stávkové kancelárie a novinári v tom majú jasno.

5. Valencia CF

Valencia skončila v minulej sezóne až ôsma, čím ani náhodou nenaplnila očakávania fanúšikov. Na druhej strane si to dokázala vynahradiť úspešným účinkovaním v Európskej lige, kde sa dostala až do semifinále. Zastavil ju až neskorší víťaz - Sevilla. "Los Ehe" oslávili v marci 95. výročie klubu a do tejto sezóny vkladajú veľké očakávania. Otázka je, nakoľko jej výkony ovplyvní strata opôr, ako sú Jeremy Mathieu (->Barcelona), Seydou Keita (->AS Rím) či Vicente Guaita (->Getafe). Na druhej strane prišlo viac hráčov z hosťovania, a na hosťovanie práve na Mestallu.

4. Sevilla FC

Sevilla skončila minulý rok "až" piata, no všetko si bohato vynahradila víťazstvom v Európskej lige. Tím Unaia Emeryho dosiahol neočakávaný úspech a práve preto sa do nej vkladajú veľké očakávania aj do nasledujúcej sezóny. "Los Robijblancos" (v preklade červení a bieli) však stratili svoju oporu, hlavného manažéra hry a stredu poľa Ivana Rakitiča, ktorý prišiel do Barcelony, čo bude zrejme najciteľnejšia strata. Na druhej strane prišiel na hosťovanie odchovanec La Masie Gerard Deulofeu, aj mladík Denis Suarez, ktorí môžu povzbudiť Sevillu k ďalšej skvelej sezóne.

3. Atletico Madrid

Atletico prežilo minulý rok megaúspešnú sezónu, keď vyhrala ligu a dostala sa do finále Ligy majstrov a je len málo pravdepodobné, že by ju dokázala zopakovať. Výber Diega Simeoneho však začal sezónu perfektne, dokázal vyhrať Španielsky superpohár - v dvojzápase proti Realu Madrid najprv vonku remizoval 1:1 a potom na domácej pôde vyhral 1:0. "Los Colchoneros" prišlo o viacerých kľúčových hráčov - ako je Thibaut Curtouis, ktorý sa vrátil z hosťovania naspäť do Chelsea či Diego Costa, ktorý prišiel tiež do Londýna. Na druhej strane prišiel chorvátsky ostrostrelec Mario Mandžukič, ktorý už stihol rozhodnúť superpohár.

2. FC Barcelona

Barcelona prešla zo všetkých tímov La Ligy snáď najväčšou obmenou. Prišla o oboch brankárov (Valdés, Pinto), no získala troch iných (Bravo, Ter Stegen, Masip), kúpila dvoch nových stopérov Vermealena a Mathieua, rovnako ako aj posilu do stredu poľa Rakitiča. Ofenzívu posilnila megahviezdou Louisom Suarezom. Tieto zmeny sú však pochopiteľné, keďže FIFA jej zakázala na dve prestupové obdobia nakupovať. Minulá sezóna bola pre Blaugranas značným sklamaním, pretože sa jej podarilo získať len španielsky superpohár. V La Lige síce začala dobre - vyhrala 7:1 nad Levante, no nakoniec stratila 1 bod na prvé Atletico Madrid. V Copa Del Rey prehrala vo finále 1:2 nad Realom Madrid a v Lige Majstrov vypadla vo štvrťfinále opäť na úkor Atletica. FCB si opäť brúsi zuby len na tie najvyššie priečky, no hlavným favoritom na zisk trofeje nie je.

1. Real Madrid

Najväčším favoritom na titul bude výber Carla Ancelottiho. Biely balet skončil v minulej sezóne až tretí, čo si však vynahradil víťazstvom z Copa Del Rey a Ligy majstrov. Real sa posilnil o Keylora Navasa, Toniho Kroosa a Jamesa Rodrigéza - v súčte za 122 miliónov eur. Pusinky si dali cieľ vyhrať túto sezónu všetkých šesť trofejí, čo sa im však už nepodarí. V európskom superpohári síce porazili Sevillu 2-0, ale v domácom - španielskom súperi nestačili na mestského rivala, Atletico. Všetko si však bude chcieť vynahradiť v lige, a bude top favoritom. Real odohrá svoj prvý zápas v pondelok, 25. augusta proti Córdobe.

zdroj: bleacherreport.com
foto: archív

Bartra

-18
2014-08-24 08:27:55

1. Real 2. Barca 3. Atletico 4. Valencia 5. Sevilla je to dobre len posledne 2 miesta by som prehodil lebo odisli Rakitic, Moreno a to boli hraci ktory patrili do zakladu a dobre hrali

Vojta10

34
2014-08-24 08:44:19

Hlavě aby se první 2 místa přehodili :)
1. Barca 2. R€AŁ

SamoH

12
2014-08-24 09:06:53

Aj keď titul nezískame ale prevedená hra bude oku lahodiaca a hráči nechajú na ihrisku srdce a budú do poslednej minúty drieť aj tak budem na nich hrdí a spokojný... Myslím, že nie všetko je len o tituloch ale aj o kvalitnej hre... Samozrejme ak pribudne aj titul bude to len a len dobre

SamoH

2
2014-08-24 09:08:34

Hrdý *

Dinho

7
2014-08-24 09:53:14

test

Dinho

6
2014-08-24 09:54:55

a vypadli sme v švrťfinale s ATLETICOM a nie v semifinale :DD oprav si to lebo to je na smiech.

LeoandIniesta

0
2014-08-24 14:01:36

Prvý zápas Realu nie je v Nedeľu 25.8 ale v pondelok 25.8

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.