Barca sa proti Elche rozbiehala dlhšie, ale dvojgólový Messi spoločne s Munirom rozhodli, že všetky body ostávajú doma. Nič na tom nezmenila ani červená karta Mascherana ešte z prvého polčasu.

1.polčas

Na začiatku zápasu zaujala kuriózna situácia, kedy sa na hracej ploche objavila čierna mačka, ktorú mali organizátori problém dostať z ihriska.

Hneď od prvých minút sa Barca chopila lopty, ku ktorej svojho súpera púšťala len výnimočne. Elche tak neostávalo nič iné, iba sa sústrediť na pozornú defenzívu.

Domáci si s pribúdajúcim časom vytvárali čoraz viac šancí, zlyhávali však vo finálnej fáze.

Kus smoly mala Barca v 22.minúte, keď Iniesta potiahol loptu a vysunul Munira. Ten však iba opečiatkoval konštrukciu Tytonovej bránky.

V 32.minúte sa opäť chvela konštrukcia bránky. Tentoraz pálil spoza šestnástky Iniesta, ale trafil presne do brvna.

Barca si dokázala vypracovávať množstvo šancí, stále však zlyhávala na nepresnej koncovke. Hráčom Blaugrana to lietalo buď mimo alebo do konštrukcie bránky.

V 42.minúte Barca otvorila skóre a šťastným strelcom nebol nikto iný ako Lionel Messi. Busquets poslal loptu na Messiho, ktorý si aj v zovretí obrancov Elche dokázal nájsť priestor na strelu a loptu zagúľal presne k pravej tyči.

Na druhej strane však Mascherano poslal k zemi unikajúceho Rodrigueza a rozhodca mu bez mihnutia oka udelil červenú kartu.

2.polčas

Do druhej časti vstúpili domáci s jednou zmenou v zostave. Na hraciu plochu sa dostal Marc Bartra a do zápasu už nezasiahol Rafinha.

Už po minúte hry dokázala Barca pridať druhý gól. Ivan Rakitić poslal presnú loptu za obranu na nabiehajúceho Munira, ktorý dokázal streliť svoj premiérový gól hneď vo svojom prvom zápase v drese Barcy.

V 56.minúte mal gól na kopačke Bartra, ktorého vysunul po pravej strane Iniesta. Brankár Tyton však veľmi dobre zasiahol a zmaril pokus barcelonského zadáka.

V 63.minúte pridal Messi ďalší gól. Po štandardnej situácii sa ešte snažil prihrať Alvesovi, ale lopta sa odrazila naspať k Leovi, a tak obohral trojicu hráčov a loptu poslal presne k ľavej tyči.

V 67.minúte Luis Enrique druhýkrát striedal. Hraciu plochu opustil Munir a na jeho miesto prišiel Pedro. O desať minút neskôr využili domáci aj tretie striedanie. Andrésa Iniestu nahradil Sergi Roberto.

Katalánci po troch góloch už kontrolovali priebeh zápasu a aj o desiatich dokázali držať Elche od lopty.

Gólové momenty: Barca 3 - 0 Elche

Zostavy

FC Barcelona: Bravo, Alves, Mathieu, Mascherano, Alba; Sergio, Rakitic, Iniesta, Munir, Messi, Rafinha

Elche: Tyton, Damian, Lombán, Mosquera, Coro, Rodrígues, José Angel, Pelegrín, Albacár, Jonathas, Pasalic

Andy11

0
2014-08-28 08:18:36

škoda dvoh brvn

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.