Povinné tri body sú doma. Barca v prvom zápase Ligy Majstrov zvíťazila nad APOELom Nikózia najtesnejším rozdielom. Rozhodujúcim strelcom bol Piqué.

1.polčas

Už od úvodných minút zápasu bolo jasné, že hostia prišli na Camp Nou brániť. Aj preto Kataláncom neostávalo nič iné, iba postupný útok cez sformované obranné valy APOELU.

Prvú vážnejšiu príležitosť mali domáci v 12.minúte, keď zahrával Messi priamy kop. Jeho pokus však brankár Pardo dokázal vyraziť na roh.

Barca sa snažila prenikať po stranách aj stredom, ale všade narážala na rýchle dostupovanie hostí, ktorí nechávali domácim iba minimum priestoru.

V 28.minúte však Barca otvorila skóre. Po faule na Alvesa zahrávali domáci priamy kop z pravej strany. Exekútor Messi zakrútil loptu priamo na hlavu Piquého, ktorý nedal brankárovi hostí šancu.

Barca bola blízko ku gólu aj v 40.minúte, keď v pokutovom území súpera vracal Messimu loptu Neymar. Leo však pálil priamo do Parda.

2.polčas

Domáci aj v druhom polčase začali s loptou na svojich kopačkách, ktorú súperovi požičiavali iba výnimočne. APOEL však pred šestnástkou zaparkoval autobus, a tak sa Barcelončanom presadzovalo iba veľmi ťažko.

V 60.minúte Luis Enrique prvýkrát striedal. Xaviho nahradil na hracej ploche Andrés Iniesta.

Barca sa aj naďalej trápila v ofenzíve, ale domácim sa nedarilo nič vymyslieť. Cez kompaktnú obrnu APOELu sa domáci iba veľmi ťažko presadzovali a nedarilo sa navyše ani v koncovke.

V 68.minúte sa striedalo opäť. Ihrisko opustil Munir a na jeho miesto prišiel Sandro. Práve striedajúci Sandro mal o pár minút šancu po Iniestovej prihrávke za obranu. Lopta mu však utiekla a z veľkého uhla už nedokázal presne zakončiť.

V 79.minúte vyčerpali domáci všetky striedania. Sergiho Roberta nahradil Rafinha.

Sandro napriahol aj dve minúty pred koncom riadneho hracieho času, jeho strela z hranice šestnástky však tesne minula bránku hostí.

V 90.minúte mala Barca ďalšiu veľkú príležitosť, keď po Neymarovej strele dorážal Messi. Jeho dorážku však obrana hostí dokázala v poslednej chvíli zblokovať.

Stats

Video gólu

Zostavy

FC Barcelona: Ter Stegen - Alves, Piqué, Bartra, Adriano - Xavi, Samper, Sergi Roberto - Munir, Messi, Neymar

APOEL Nikózia: Pardo, Andoniades, Mario Sergio,Amorin, Carlao, Morais, Vinicius ,Gomes, Aloneftis, De Vincenti, Sheridan

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.