Komentár bývalého hráča FC Barcelona, Francisca Josého Carrasca, známeho ako „Lobo“ Carrasco.

Málaga spôsobuje veľké defenzívne problémy všetkým mužstvám, ktoré hrajú na La Rosaleda. Preto sa niet čomu čudovať, keď najlepší hráč súpera býva väčšinou brankár. Dôvod tohto útočného tlaku nachádzame v útočnom rozložení Javiho Garciu a v taktickej rovnováhe, ktorú sa vždy snažia udržať (so systémom 4-2-3-1) Camacho a Darder.

Treba tiež brať do úvahy aj útoky krajných obrancov Rosalesa a Antunesa, a preto sa Barça bude musieť snažiť pokryť tieto výpady. Ďalšie dôležité ofenzívne body sú rýchlosť Ricarda Hortu, technika Luisa Alberta, predstavivosť Juanmiho a vzdušnej hry Santa Cruza v šestnástke. Na striedačke budú čakať Amrabat, Castillejo a Samu. Pri priamych kopoch je Duda číslo jedna, Antunes číslo dva.

Krátke prihrávky

Málaga začína svoje útoky krátkymi prihrávkami, ale Kameni dokáže zahrať aj dlhé lopty... z času na čas. Futbalová filozofia ich núti ku krátkej rozohrávke z krajov alebo prostredníctvom stopérov Weligtona a Sergia Sáncheza.

Ale ak zmenia svoj systém a budú zásobovať Santa Cruza dlhými loptami, na starosti by ho mali mať Piqué alebo Mathieu a nie Mascherano. Argentínčan je dobrý na zemi, ale nie vo vzduchu.

Každý detail môže rozhodnúť a čím viac ich máte na svojej strane, tým väčšia je šanca kontrolovať hru súpera. Ale späť k strategickej časti - zápas bude ťažký ak obrancovia Barcy neubránia útočnú trojicu. Podľa toho, kde začne prvý hráč Barcelony s pressingom, bude musieť Luchov tím sústrediť svoje línie. Bojovať s úsilím a s vášňou... v útoku, ale aj v obrane.

Vyhýbať sa „silovej“ hre

Barça musí útočiť rýchlo, aby dokázala obísť zóny pridelené stopérom Sergiovi Sánchezovi a Weligtonovi. Kľúčové bude vyhnúť sa stretom „telo na telo“, pretože obaja vedia hrať dobre telom a sú v tomto smere lepší než pri šprintoch.

Prihrávky Iniestu a Messiho môžu ušetriť Barçu pred týmito stretmi. Či už pri súbojoch jeden na jedného: zrýchliť, zastaviť sa a opäť zrýchliť, keď obranca bude mať obe nohy na zemi (to dokážu veľmi dobre Neymar a Messi).

Detaily a nielen psychická pripravenosť, pokúšať sa, aby súper chyboval, aby „zrušili“ dobré spojenie medzi mužstvom a jeho fanúšikmi. Ak bude Barça naďalej dobre tlačit rozohrávku súpera a bude dobre distribuovať loptu, unaví Málagu, ktorá veľa nabehala, aby remizovala s Espanyolom (preto pravdepodobne Javi Garcia zmení základnú zostavu). Ťažký týždeň, ale s odmenou pre toho, kto získa všetky 3 body.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: archív

Peco44

17
2014-09-24 12:27:31

Výborný článok...mohol by byť pred každým zápasom...Ďakujem Dardel za preklad, + redaktorovi za korektúru.

dardel

32
2014-09-24 12:53:06

zasluhy za korekturu idu Lukasovi. Som rad, ze sa pacia komentare spanielskych novinarov a byvalych futbalistov. myslim, ze to chybalo, ja ich citam uz niekolko rokov tak ma napadlo, zeby to mohlo byt zaujimave aj pre tych, co nevedia po spanielsky.

Peco44

16
2014-09-24 12:58:17

určite je to zaujimavé palec hore

Tom10

11
2014-09-24 13:12:19

toto tu jednoznačne chybalo a pre je to velmi zaujimave čitanie. prosim pokračuj v tom.

Tom10

3
2014-09-24 13:17:07

*pre mna

smire

10
2014-09-24 13:31:36

vynikajuci clanok. takyto komentar je ovela lepsi ako komentare "odbornikov" typu Lesicky, Zeman, Galis...

Marco01

11
2014-09-24 14:09:19

vyborna praca dardel, palec hore

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.