Gerard Piqué je pilierom barcelonskej obrany od svojho príchodu na Camp Nou v roku 2008. Vtedy sa ku Kataláncom opäť pripojil po svojom dobrodružstve s Manchestrom United. Vedenie FCB vyšiel na 5 miliónov libier.

Sir Alex Ferguson Piquého predaj neskôr aj ľutoval. Mladý stopér hneď v prvom roku s Barcou slávil treble a patril medzi najlepších zadákov planéty.

Posledný ročník mu však nevyšiel a v aktuálnej sezóne nehráva pravidelne. Navyše vypadol zo základnej zostavy španielskej reprezentácie. Cez víkend tak madridský denník AS a britské médiá prišli so správou, že sa Piqué môže vrátiť naspäť do Manchestru United. Veľký záujem o jeho služby prejavil Louis van Gaal.

Ten má so svojim mužstvom obrovské problémy najmä v defenzívne, čo ukázal aj víkendový zápas v Leicestrom City, ktorý Červeným diablom nasúkal 5 gólov. Tréner United tak musí bezpodmienečne vystužiť obranu a Piqué by bol rozhodne dobrou kúpou. Otázkou je, či ho je Barca ochotná predať, nakoľko s hráčom len nedávno predĺžila zmluvu až do roku 2019.

V súčasnosti sa Piqué postupne dostáva do svojej starej formy. Môže za to aj prístup Luisa Enriqueho, ktorý hráčom nastolil tvrdý režim. Niečo podobné sa dialo aj za Guardiolu. Vtedy to svoje ovocie prinieslo a podobne to zatiaľ funguje aj pod Luisom Enriquem.

Stopér sa dôsledkom toho musel rozlúčiť s pokrovými turnajmi, cestovaním krížom krážom po svete či ponocovaním v privátnych kluboch po Barcelone. Faktom však zostáva, že Piqué bol v minulej sezóne slabým obrancom.

Piqué bol pre barcelonskú defenzívu veľmi dôležitým hráčom aj z pohľadu rozohrávky. Úspešnosť jeho prihrávok leží niekde pri 90%. V najhoršej sezóne z tohto pohľadu to kleslo na 86%. Hovoríme o ročníku 2011/2012. Ak ho porovnáme s Bartrom či Mascheranom, ktorých úspešnosť prihrávok sa pohybuje na úrovni 80%, rozdiel je značný.

Piqué je vynikajúci na lopte, dobre číta hru, no problémom v jeho prípade je strata koncentrácie v zápase. Určite si spomenieme na debakel v semifinále s Bayernom Mníchov, kedy Barca v dvoch zápasoch schytala až 7 gólov a tŕpli sme pri každom útoku súpera.

Pre Piquého je dobré aj to, že má na svojej pozícii konečne konkurenciu a tá zatiaľ hráva pravidelnejšie ako on, čo ho núti na sebe pracovať. Barca má vzadu viacero možností a Gerard nemá isté nič. Aj preto sa Piqué zmobilizuje a začne podávať ďaleko lepšie výkony, než sme v jeho prípade videli v uplynulej sezóne. V tomto prípade je nezmysel sa Piquého zbaviť.

zdroj: bleacherreport.com
foto: sport.es

Paly1609

-41
2014-09-25 21:22:37

Rozchod so Shakirou a bude dobre :D

messisko

21
2014-09-25 21:39:09

Keď sa usmieva tak ide z neho pozitívna energia.

Mares

28
2014-09-25 22:30:09

nepredávať, včera odohral dobrý zápas s Bartrom, konečne to bol zápas ked som sa tešil že máme roh alebo podobné skoro z každeho rohu či už on alebo Bartra, tak bolo nebezpečenstvo. Škoda že to tam nepadlo

mike10

5
2014-09-25 23:37:55

Hovorte si čo chcete, ja ho mám rád a keď začne znovu makať môže sa dostať na tú úroveň kde bol predtým

Peco44

5
2014-09-26 07:40:24

tak tak... teraz ked musí bojovať o miesto v zostave sú jeho výkony omnoho lepšie ako minulé 2 sezony ked "musel" hrať.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.