Barcelona sa po dobrom zápase so Sevillou musí opäť koncentrovať na ďalší náročný duel v Lige majstrov, ktorí odohrajú Katalánci v Apoeli Nikózia. Samozrejme už ide 'len o prvé miesto', no dá sa očakávať, že Enriqueho zverenci budú urobia všetko pre tri body.

FC Barcelona si postup zo skupiny zaistila už v minulom dueli s Ajaxom Amsterdam, a tak sa dá očakávať, že bude hrať s väčšou pohodou, ako v minulých zápasoch Champions League. Vo svojej 114 ročnej histórii sa stretla s cyperským celkom len raz, a to v prvom skupinovom zápase tohto ročníku Ligy majstrov.

17.9.2014 Barca 1 - 0 Apoel Nikózia

Apoel Nikózia

APOEL FC je 23-násobným majstrom svojej krajiny, zároveň získal 20-krát cyperský pohár a 12-krát národný superpohár. V skupinovej fáze Ligy majstrov bude hrať po tretíkrát (predtým 2009/10, 2011/12), kde v sezóne 2011/12 zaznamenal dosiaľ najväčší úspech postupom do štvrťfinále. V aktuálnom klubovom rebríčku UEFA je APOEL na 52. mieste, najvyššie zo všetkých cyperských tímov.

Momentálne prežíva tento cyperský celok pomerne dobré obdobie. Vo svojej krajine jasne dominuje vo všetkých súťažiach a pravidelne bez väčších problémov zdoláva každého svojho súpera. Čo sa týka Ligy majstrov figuruje na poslednom mieste bez bodu a s takmer nulovou šancou dostať sa aspoň na tretie miesto, no i tak za sebou zanecháva dobrý dojem. Apoelu sa podarilo potrápiť všetkých veľkých súperov, a jeho skóre je 1:4.

Najznámejším hráčom, ktorý hrá za APOEL FC je Nór John Arne Riise, bývalý spoluhráč Javiera Mascherana z FC Liverpool. Riise hral proti Luisovi Enriquem za FC Liverpool v sezóne 2001/02. Barcelona Luisa Enriqueho vtedy vyhrala 3-1 na Anfield Road a doma remizovala 0-0. Avšak v osemfinále sezóny 2006/07 Riise strelil víťazný gól na Camp Nou za FC Liverpool (2-1) čím vyradil Barcelonu ako obhajcu prvenstva.

Generálku na duel s Kataláncami APOELU optimálne nevyšiel. Na pôde Apollonu sa hosťom podarilo uhrať len jeden bod, keď sa zrodila bezgólová remíza. Cyperčania sú na čele ligy s 24 bodmi.

Predpokladaná zostava: Pardo - Carlao, Sergio, Antoniades, Riise - Morais, Efrem, Vinicius, De Vicenti - Djebbour, Manduca

FC Barcelona

FC Barcelona je jednoznačným favoritom tohto zápasu Ligy majstrov proti cyperskému majstrovi. K tomu treba prirátať aj fakt, že v posledných 29 domácich zápasoch tejto súťaže prehrala Barcelona iba raz, vrátane 4 víťazstiev a 2 remíz z predchádzajúceho ročníka.

Zo súčasného kádra Barcelony proti APOEL,-u hral Ivan Rakitić, ktorý 16. septembra 2008 pomohol FC Schalke 04 vyhrať zápas na cyperskej pôde 4-1 v prvom kole sezóny 2008/09 Pohára UEFA. Schalke postúpilo výsledkom 5-2 v súčte zápasov. V tomto súboji hral proti hráčom ako Nuno Morais, Charalambides, Alexandrou, Chiotis zo súčasného tímu.

Luis Enrique má momentálne k dispozícii 21 hráčov prvého tímu, keďže Iniesta s Vermaelenom nie sú stále fit. Obaja tak do zápasu s Apoelom nezasiahnu.

Predpokladaná zostava: Ter Stégen- Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets, Rakitic, Xavi- Neymar, Messi, Suarez

PREDPOKLADANÝ VÝSLEDOK

Barça by v tomto zápase nemala mať väčšie problémy a mala by zvíťaziť. Aj keď tím cyperského majstra nie je absolútnym outsiderom o čom svedčia brazílske mená na jeho súpiske, Barca by mala jasne zvíťaziť a potvrdiť rolu jedného z najlepších španielskych klubov.

APOEL FC 0 - 3 FC BARCELONA

Info o zápase
Štadión: GPS Stadium
Dátum: 25.11.2014, 20:45

La_PulgaSK

12
2014-11-24 16:37:22

.."Jedného z jedného najlepších španielskych klubov"? :D Ale článok pekný :)

blauigrana

9
2014-11-24 19:15:28

DIGISPORT3:CSKA Moskva - AS Rím 18:00
Manchester City - Bayern 20:45
DIGISPORT4:Borisov - Porto 18:00
Schalke - Chelsea 20:45
DIGISPORT5:PSG - Ajax 20:45 ! :(

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.