Bič na konci plieska. Alebo Messi na konci plieska? Dnes sme boli svedkami úžasného futbalového večera. Oba tímy dali zo seba všetko, no pomyselná ,pomsta‘ je načrtnutá a chutí sladšie ako med. Večer patril jednoznačne Lionelovi Messimu, ktorý dvoma gólmi a asistenciou doslova rozhodol zápas.

1. polčas

Zápas sa začal z ostra. Oba tímy pressovali a na oboch stranách sa rodili šance. Väčšiu túžbu však už od prvých minút dokazovala Barça, kde bol hlavne Neymar so Suárezom od prvých minút doslova na roztrhanie.

V 12. Minúte ter Stegen nakopol loptu presne na Messiho, ten hlavou predĺžil na Suáreza, ktorý šikovne oklamal offsideovú pascu súpera, no zoči-voči Neuerovi zaváhal, keď nemecký brankár vytiahol skvelý zákrok.

O 3 minúty neskôr dostal Neymar pekný pas do šestnástky, vystrelil na bránu, Neuer už bol bezmocný, no jeho pokus zlikvidoval výborným blokom obranca Bayernu Rafinha.

V polovici prvého polčasu sa však skóre mohlo meniť zas. Müller oklamal zadákov Barcelony, Javiera Mascherana a Jordiho Albu, poslal prihrávku do pokutového územia, kde stál osamotený Lewandowski, no ten na loptu nedosiahol.

Do konca prvého polčasu ešte zaujala strela Messiho, ktorá skončila tesne vedľa ľavej žrde a hlavička Suáreza po rohovom kope, ktorú ale brankár Bayernu vychytal. V podstate celý prvý polčas Barcelona dominovala, mala väčšiu chuť po víťazstve, dobre kombinovala a držala Bavorov ,na krátko‘.

2. polčas

V druhom polčase sa gardé obrátilo. Guardiola svojim zverencom naordinoval celkom inú taktiku. Mali kontrolovať loptu a nesnažiť sa všetko posielať rovno na Lewandowskiho dopredu.

Táto taktika sa vyplácala, postupne si Bayern vytváral šance, no nedokázal ich pretaviť ani na jednu jedinú strelu na bránu.

Ak by sme mali porovnať polčasy, tak prvá polovica druhého polčasu bola nezáživná, oba tímy hrali takticky, aby neurobili zbytočné chyby.

Lenže prvá chyba Bayernu prišla v 77. Minúte. Dani Alvés sa ,preštrikoval‘ cez dvoch protihráčov, dal loptu Messimu, ktorý si ju posunul na ľavačku a spoza pokutového územia nedal Neuerovi žiadnu šancu - 1:0.

Následne prišlo prvé striedanie Bavorov. Z ihriska odišiel Thomas Müller a nahradil ho Mario Götze.

No ani to mužstvu Pepa Guardiolu nepomohlo. V 80. Minúte našiel Rakitić znova Lea Messiho, ten si povodil Boatenga a krásnym lobom ukázal Neuerovi, kto je tu ,šéf‘ - 2:0.

Nasledovalo striedanie Barcelony. Z ihriska sa porúčal Ivan Rakitić a jeho miesto zaujal Xavi.

Hru tieto striedania príliš neovplyvnili, tak siahol Luis Enrique po Rafinhovi, ktorý nahradil Andrésa Iniestu a stiahol aj Mascherana, ktorého nahradil Marc Bartra.

Skóre zápasu sa však menilo ešte raz. 94. Minúta. Luis Suárez vyváža loptu. Je faulovaný, no ešte stíha priklepnúť loptu Messimu. Ten neváha, posúva Neymarovi do samostatného nájazdu, ten si doslova vychutnal Neuera a nemilosrdne poslal Barçu už do trojgólového vedenia - 3:0.

Máme za sebou (hlavne pre culés) úžasný večer, ktorý nás posunul opäť bližšie k berlínskemu finále. Odvetný zápas proti Bayernu odohráme už tento utorok a verme, že si postup už nenecháme zobrať.

foto: vivabarca

xpery3690

9
2015-05-07 08:07:27

Vamos BArca <3

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.