Dnešný zápas nám ponúkol scenár, ktorý sme očakávali. Sociedad pozorne bránil a bol nebezpečný z protiútokov – ako každý súper, ktorý hrá proti Barcelone. Gól z kopačky Neymara a hlavne nádherné nožničky Pedra znamenajú, že Barcelona je dva zápasy od svojho cieľa, ktorým je triumf v španielskej lige.

1. polčas

Prvý polčas začal v duchu pozorného bránenia a protiútokov z oboch strán. Raz pohrozila Barcelona, inokedy zas San Sebastian. Obrana na čele s Piquém sa v niektorým momentoch aj zapotila, keď si práve Gerard nerozumel s Bravom a vznikali hraničné situácie, ktorí si však obaja aktéri vedeli postrážiť.

V 8. Minúte ale začali domáci ,vystrkovať rožky‘. Po peknom centre Daniho Alvésa hlavičkoval Messi, loptu Rulli podcenil a vyťahoval ju z pod brvna doslova v ,hodine dvanástej‘.

O päť minút minút neskôr zas zaujala spolupráca Messiho s Neymarom. Neymar dostal loptu pred pokutovým územím. Peknou prihrávkou našiel Lea Messiho, ten poslal ,dlubáčik‘ do pokutového územia na Brazílčana, ktorý neváhal, vystrelil, no jeho pokus výborne chytajúci Rulli zneškodnil.

Minútu pred polhodinou hry našiel Messi mäkučkým centrom vo vápne Gerarda Piquého, ktorý hlavičkou taktiež nedokázal Rulliho prekonať.

Do polčasovej pauzy sa toho už potom viac dôležitého neudialo, takže rozhodca po 45. Minútach zápas prerušil za stavu 0:0.

2. polčas

Skóre sa mohlo meniť už po troch minútach od príchodu hráčov na ihrisko. Xavi zahral rohový kop, na ktorý si najvyššie vyskočil Marc Bartra, lopta smerovala do šibenice, no Rulli opäť vytiahol skvelý zákrok a aj túto nebezpečnú situáciu zneškodnil.

Skóre sa však menilo až o tri minúty. Suárez krásne nacentroval do pokutového územia, stopér hostí podvihol loptu a tá našla rovno hlavu Neymara, ktorý sa v 100% šanci už nemýlil a nedal Rullimu tentokrát žiadnu šancu – 1:0.

Hre však tento gól nepomohol a bola statická. Postupne oba tímy využili všetky striedania a jedným z nich bol aj Pedro, ktorý uzavrel skóre zápasu krásny gólom.

V 85. minúte Suárez poslal Suárez krásnym pasom Messiho do šance. Ten však bol už z uhla, tak sa snažil prihrávať späť do pokutového územia na Suáreza, toho mal však stopér hostí pokrytého. Nasledovala trma-vrma, vykopnutie lopty do vzduchu, kde ju krásnymi ,nožničkami‘ do siete usmernil Pedro – 2:0.

Týmto víťazstvom sme sa opäť priblížili k majstrovskému titulu. Real Madrid navyše ,len‘ remizoval doma s Valenciou 2-2, takže 2 kolá pred koncom máme 4-bodový náskok.

Zostavy:

FC Barcelona: Bravo – Alvés, Piqué, Bartra, Adriano – Rafinha, Mascherano, Xavi – Messi, Suárez, Neymar

Real Sociedad: Rulli – C. Martinez, Gonzalez, I. Martinez, De La Bella – Pardo, Bergrara – Prieto, Canales, Granero - Vela

foto: vivabarca

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.