Pár dní pred začiatkom predsezónnej prípravy si spoločne predstavíme štyri tímy, na ktoré Barcelona narazí na International Champions Cupe. Všetko začne 21. júla proti LA Galaxy.

Los Angeles zažíva podobný scenár, ako keď sa k tímu v roku 2007 pripojil David Beckham. Bývalý kapitán Liverpoolu Steven Gerrad sa rozlúčil s anglickým futbalom, aby vyskúšal nové výzvy a zahral si po boku Robbieho Keana v drese úradujúceho šampióna Major League Soccer. S piatimi titulmi je LA Galaxy najúspešnejším klubom americkej súťaže. DC United má o jeden menej.

Druhý vzájomný stret

FC Barcelona bola v Severnej Amerike v minulosti už pri niekoľkých príležitostiach, avšak s LA Galaxy sa doteraz stretla iba raz. Zhodou okolností to bolo v roku 2009, keď Katalánci takisto získali treble. Hralo na štadióne Rose Bowl a Barça zvíťazila 2-1 vďaka gólom Pedra a Jeffrena. Za domácich sa z priameho kopu krásne trafil David Beckham.

Kapitán tímu Robbie Keane sa počas štyroch sezón v MLS potýkal s rôznymi typmi zranení, no v rebríčku najlepších strelcov či nahrávačov patril zvyčajne medzi najlepších. V minulej sezóne navyše získal cenu pre najužitočnejšieho hráča súťaže. V tíme tiež pôsobí fínsky reprezentant Mika Väyrynen a Švéd Stefan Ishizaki, mužstvo vedie bývalý tréner Spojených štátov Bruce Arena.

zdroj: fcbarcelona.cat

marios

9
2015-07-04 11:23:49

Trochu mimo temu ale budete admini pokracovat aj v clankoch:co by mali vediet správny cules?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.