Táto liga bude zaujímavá minimálne tak ako bola tá, v ktorej Real Madrid získal ligový titul naposledy. Vtedy v jesennej časti sme videli priam neuveriteľné chyby rozhodcov v prospech Realu a neprospech Barcelony, ktoré napokon aj rozhodli. Zdá sa, že v tejto sezóne sa máme na čo tešiť.

Real totiž v minulej sezóne nevyhral nič a jeden ligový titul za ostatných niekoľko rokov pre kráľovský klub je zahanbujúcou štatistikou. Nie je predsa vhodné, aby sa klub z Camp Nou, ktorý zreteľne podpore katalánsku nezávislosťou s hráčmi ako Gerard Piqué, ktorého názory na túto tému ležia madridskej vrchnosti v žalúdku, aby bol tento klub v porovnaní s Los Blancos tak úspešný.

Slovenské či české médiá sa týmto zákulisným témam nevenujú vôbec. Predáva totiž novinármi vymyslená rivalita medzi Messim a Ronaldom, bulvárne hlúposti a zle preložené vyjadrenia osôb z prostredí klubov. Čo však čakať od médií, ktoré na nás dennodenne sypú Nou Camp, Džordi Alba či Lajonel Messi...

Pod pokrievkou sa toho deje ďaleko viac. Jednotvárnosť futbalu z pohľadu neustálej dominancie Barcelony nevonia mnohým. Ak to nedokážu zainteresovaní zastaviť prostredníctvom diania na trávnikoch, siahajú k podlejším zbraniam, ktoré začali Messiho daňami, Neymarovou zmluvou, ktorú liga už raz oficiálne označila za legálnu, no následne ju začala vyšetrovať opäť. Vymyslené súdne spory, predvolania a strpčovanie života hráčom náhodne v období zápasov, ktoré lámu chlieb až po sankcie FIFA, kde potrestaná zostala len Barcelona, hoci v podobných zákonných medziach si počínali aj iné kluby v Španielsku.

V januári 2015 nikto nečakal treble a situácia vôkol klubu bola pokojná. Ľudia v pozadí futbalového biznisu sa hladkali po bruškách, gloryhunteri ešte zatiaľ v dresoch blaugrana surfovali aliexpress za dresmi Ronalda, praví fans však boli pokojní, veď zažili aj prezidentovanie Gasparta. Po pár týždňoch však Barca zdolala Real v Clásicu a bola na najlepšej ceste za ligovým titulom. Deň potom zrazu ďalší súdny proces pri expresne rýchlom rozhodnutí súdu, čo je vzhľadom na stav španielskej justície do oči bijúca účelovosť. Barca napriek tomu dokázala ukopať treble a bolo zrejmé, že neprajníkov klubu to nenechá ľahostajnými.

Ľudia, ktorí sa vo futbale hýbu vedia veľmi dobre, že o tituloch nerozhodujú len výkony na trávnikoch. Kolosy, ktoré sú fabrikami na zisk, ktoré generujú pol miliardové ročné príjmy sa predsa nemôžu vo svojich podnikateľských plánoch spoliehať len na výkonnosť hráčov a povestné šťastie v zápase. Tomu môžu veriť jedine tak 10-ročné deti.

Diego Simeone začiatkom júna 2015 veľmi trefne na tlačovke povedal: "Ligu vidím nebezpečne pripravenú pre Madrid. Vidím ju veľmi komplikovanú, pretože neverím, že Madrid zostane budúcu sezónu bez ligy. Nie je to normálne. Mám z toho obavy a bojím sa." Všetci vieme, čo sa dialo na jeseň v sezóne 2011/2012, kedy mali Katalánci vo vrecku ligu pár rokov po sebe, no v spomínanom ročníku sa diali divy. Rozhodcovská komisia však nekonala.

Konať nebude ani teraz. Práve naopak. Barcelona odohrala v Španielsku 4 oficiálne zápasy a z toho 3 jej pískali rozhodcovia žijúci v hlavnom meste Španielska. Pri aktuálnej politickej situácii v Španielsku to však neprekvapuje nikoho. Teda v Španielsku, len málo, veľmi málo Slovákov či Čechov má prehľad o tom, čo sa tam vlastne deje. Vedeli ste, že Jaime Latre je poručíkom španielskej armády a žije v Madride? Náhoda? Sotva. Alebo Velasco Carballo, ktorý Barcelone pískal odvetu Španielskeho superpohára. Červenú kartu ťahal z vrecka skôr ako mu čiarový vôbec stihol niečo povedať. Určite v tom hluku na Camp Nou počul, čo Piqué postrannému povedal.

Vedeli ste napríklad, že Javier Tebas, prezident LFP je fanúšikom Realu Madrid? Príkladný Španiel, ktorý nedávno vyhlásil, že na Camp Nou by zakázal katalánske vlajky za nezávislosť, no bohužiaľ to španielske zákony nedovoľujú. Môžeme od tohto človeka pri výkone svojej funkcie očakávať nestrannosť?

Po remíze Madridu v prvom kole La Ligy bolo pri pohľade na rozhodcovskú nomináciu pre Barcelonu zrejmé, že nepôjde o jednoduchý večer. Malaga hrá na Barcu umný futbal a stretnutia rozhodujú maličkosti, často jeden gól. Neodpískať dvojicu pokutových kopov v takom zápase je jednoducho účel. Minimálne ruka Miguela Torresa po Neymarovej zasekávačke bola učebnicová. To isté v prípade Piquého na Santiagu Bernabeu pri prehre 1:3 sa bez debát pískalo.

O 2 minúty neskôr Ángeleri v šestnástke stiahol Luisa Suareza. Jasné pokutové kopy. Potvrdilo to dokonca aj madridské Rádio Marca, pre ktoré zápasy komentuje bývalý rozhodca Adujar Oliver. Malaga okrem toho mala až 21 faulov a prvá žltá karta prišla až v 43. minúte. Prečo však nebol odpískaný faul na Messiho pri prieniku v dobrej vzdialenosti od brány Malagy? Ako povedal Simeone, táto liga bude ťažká. Pískať takto účelovo počas celého zápasu je na tejto úrovni možné zrejme len v Španielsku.

Kritici budú samozrejme oponovať tým, že Barca by tieto zápasy mala vyhrávať s prstom v nose. Áno. Papierovo prečo nie. Barca s kádrom cez 600 miliónov by mala nejakých amatérov z Malagy prevalcovať. No takto to nefunguje. Je to futbal, kde je lopta guľatá. Hráči nie sú stroje. Vždy prídu zápasy, kde nie sú úplne v pohode práve kvôli veciam, ktoré na nich vplývajú mimo trávnik. Majú svoje rodiny, svoje problémy, svoj boj s byrokraciou či súdmi - práve tu prichádza na rad to futbalové pozadie, o ktorom je však akoby zakázané písať či sa zmieňovať.

zdroj: forcabarca.sk mundodeportivo.es sport.es
foto: sport.es

Rick

15
2015-08-30 11:56:09

Vela z vas sa teraz do mna pusti, ale toto je trapne a pre toto je mnohym ludom na svete Barcelona na smiech. Pre tieto konspiracie typu svetove spiknutie proti FCB, tepelne upravene gulicky pri lose LM atd. Clanky takehoto typu som zatial videl len na strankach FCB, ziadneho ineho klubu.

Tom10

-32
2015-08-30 12:21:30

Aj mne je na smiecha to jej fandím, ale podľa mňa je to obyčajný cirkus. A o fanúšikoch ani nehovorím.

MRaper

10
2015-08-30 18:40:54

To bys taky naplavenino musel znat minulost!!! Kdy real v 60letech snad 9 titulu po sobe vyhral diky Frankovi a spol.

Tom10

-14
2015-08-30 18:52:31

vieš kam s nou možeš ist? koho zaujimaju šedesata leta?

Martinique

4
2015-09-03 22:09:14

Vacsinu fanusikov realu madrid

Jaro500

top komentár
45
2015-08-30 12:36:23

Keď niečo neznášam, tak je to nespravodlivosť a nevidím jediný dôvod prečo by mali všetci držať hubu a prizerať sa na tú tragédiu čo predvádzajú španielski rozhodcovia. Na tých vašich stránkach tiež "vyplakávajú" keď rozhodca pochybí, malo by sa to riešiť nie sa prizerať. Dobre ak rozhodca neodpíska zákrok, ktorý mohol prehliadnuť, alebo centrimetrový offside, nepoviem ani pol slova, ale keď neodpíska situáciu, pri ktorej stojí a hráč má jasnú ruku, tak to je trochu moc.

Roman7

26
2015-08-30 12:49:23

ok povezme si ze vsetko ci si napisal je pravda a vsetci su len banda konspirantov neberiem ti to ale mozem ti na 100% ze keby to bol real madrid tak minimalne na 110% aspon jednu penaldu dostanu a to hovorim minimalne real uz by mal dve penalty iste to je kazdemu jasne kto sa pozera na ich zapasy a v tomto ziadna rovnost neexistuje

Barcelonista

10
2015-08-30 14:49:58

Suhlasim s tebou, je to hrozne trapne co sa tu obcas predvadza. Ale teraz to ma svoje opodstatnenie! Ak si videl vcerajsi zapas tak musis sam uznat ze rozhodca bol panom ihriska a robil si tam ck chcel.

dardel

2
2015-08-30 15:42:58

na tento koment sa da reagovat velmi lahko dvoma vyrazmi: DEFENSA CENTRAL a VILLARRATO. k tomu co ste pisali, bud ste velky ignorant, alebo, co je asi horsie, velky cynik.

bestie07

-6
2015-08-30 17:49:32

souhlasim a uz doslova zadam zdejsiho specialistu na tyto clanky Lukase..vyser se na to ..dej se na ryby..nebo na sachy..udelas lip..delas jen ostudu..nejhorsi je ,ze nejen sobe,ale i ostatnim fanouskum..te pic..

dardel

8
2015-08-30 18:12:28

o ostude hovori niekto, kto si myslel, ze Enrique je Luchove priezvisko? nuz dobre...

PuyiFCB

8
2015-08-30 18:38:00

i kdyby to třeba nevěděl, tak jakou to má souvislost s tím, co teď napsal? v tomhle má prostě svým způsobem pravdu...Lukas, jakkoli ho vůbec nechci kritizovat, je na tyhle 'konspirační články' prostě mistr, to tady už všichni ví...neříkám, že je má přestat psát a vím že něco takovýho napsat netrvá 5 minut, ale měl by s tímhle madridským stihomamem fakt trochu brzdit...chápu pointu, ale je to prostě postavené strašně tak, že z toho akorát vycházíme jako plačky, a není to poprvé...

dardel

7
2015-08-30 18:40:02

Lukas pise to co od rana pisu barcelonske media, za to sa ma hanbit? Ja by som sa hanbil za ine veci, ako napr ze neviem ani rok po jeho nastupe ako sa vola nas trener, urcite nie za to co spisal lukas

dardel

7
2015-08-30 18:41:31

A tie dristy ze o tom piseme len my, staci sa pozriet napr na defensa central, my tu na rozdiel id inych stranok neobvinujeme supera z dopingu ci podplacaniu, ale tak co budem tu rozoberat veci co 90% ludi nevie lebo cita akurat aktuality

PuyiFCB

0
2015-08-30 18:50:35

1) vůbec nikde jsem nenapsal, že by se měl stydět...jenom jsem napsal, že bestie má s tím co říká tak trochu pravdu, což prostě má, a to v tom, že Lukas je specialista na články, ve kterých je Madrid znázorňovaný skoro jako Voldemort, který může za všechno zlo světa...to je prostě fakt. 2) stejně tak nikde nepíšu, že to píšete JEN vy...to spíš možná někdo nademnou, kdy už..

PuyiFCB

3
2015-08-30 18:50:50

.a za 3), osobně proti Lukasovi ani nikomu jinýmu tady nic nemám, ale věty jako "je to poručík špan. armády a žije v Madridu, z toho důvodu bude ubližovat Barce" se mi prostě zdají trošku ujeté, což se může někomu nelíbit, ale je to můj názor...takže tak.

dardel

5
2015-08-30 18:59:24

Vy ste to nenapisali ale bolo to tu spomenute, lukas prepisal vlastnymi slovami to co pise katalanska tlac od rana, a to je fakt staci si to preverit

dardel

3
2015-08-30 19:31:35

Na uplny zaver dodam len to, ze skutocne vacsina ludi nema prehlad o tom co sa v spanielsku deje. Futbal a politika je v spanielsku prepojena, vzdy to tak bolo a bohuzial to asi tak aj bude. Nemusite verit tomu co pise lukas, kludne si mozete mysliet co chcete, ale skuste sa opytat katalanskeho fanusika barcelony na jeho pohlad na vec, potom zbatate ze svet nieje taky aky ho prinasaju slovenske media. Uz vam dǎ pokoj mojimi komentami :)

Falosna_9

0
2015-08-30 20:27:01

Ty si zabavna postavicka.Zobud sa z toho mokreho sna a nehraj sa tu na Jezisa lebo vies po ESP.Ze nieco pisu spanielske denniky neznamena ze to je svata pravda,ani v Katalansku nema 1 mil fanusikov uplne ten isty nazor na jednu vec.Vy admini vyberate co budete prekladat,ked je tu plno bezduchych sraciek to o Vas dost svedci.Je zname,ze Lukas sa v tom vyziva,mozete byt hrdi,ako si napisal 90% ludi nevie,lebo ste tu rovnaki GRC ako novycas+aktuality :)

dardel

3
2015-08-30 18:43:01

A na zaver, viete co je villarrato? A kto to vymyslel? A kto s tym 4 roky plakal? Hint: neboli sme to my

Higuain10

-10
2015-08-30 18:51:14

spanielske denniky nikoho zo slovenska nezaujimaju, naco sa o ne opieras, slovensky fanusikovia realu a barcy maju svoj pohlad a pochybujem ze tu niekto niekoho z dopingu obvinuje

dardel

7
2015-08-30 19:01:04

Hej fanusikovia madridu a barcelony sa neipieraju o spanielsku tlac (madrid a barça su spanielske kluby) ale o aktuality a podobne v temach tykajucich sa spanielskeho futbalu...dobra logika

Marian

36
2015-08-30 11:58:02

Penalta je vždy len vtedy, keď ju odpíska rozhodca.
Nie je vtedy, keď je ruka alebo faul.Iba vtedy, ak ju pískne rozhodca.
Rozhodca ju nepískne, lebo ruku či faul nevidí alebo nechce vidieť.Ak ju nevidí, je to omyl. Človek je tvor omylný.Ak ju nechce vidieť, je za tým nejaká motivácia.
Rozhodca, ktorý sa nedá ovplyvniť ale sa pomýli, je správny rozhodca. Rozhodca, ktorý je korumpovateľný pre peniaze alebo ho vydierajú, je nesprávny rozhodca. Je veľký problém odlíšiť správneho rozhodcu od nesprávneho. Ak sa však niektorý klub stretne opakovane so znevýhodňovaním alebo naopak so zvýhodňovaním vo viacerých zápasoch, niečo tam smrdí...

sid1

2
2015-08-30 12:00:03

To je zase tragicky clanok. Btw neviem si dost dobre predstavit niekoho vo futbale co nema svoje druzstvo ktoremu fandi. Mozno by span. rozhodcov mali vyberat medzi kmenami v amazonii co nepoznaju tv

PuyiFCB

-1
2015-08-30 12:04:31

"Táto liga bude zaujímavá minimálne tak ako bola tá, v ktorej Real Madrid získal ligový titul naposledy. Vtedy v jesennej časti sme videli priam neuveriteľné chyby rozhodcov v prospech Realu a neprospech Barcelony, ktoré napokon aj rozhodli."

Tohle mi stačí, nevím jestli to vůbec má cenu číst dál. Nic proti nikomu, ale tohle je článek fakt "na palici". Neříkám, že někdo na svazu se třeba nesnaží Barceloně škodit, co já vím možná to je pravda, ale podávat to tímhle způsobem, a navíc zase (jako vždy) za vším zlým vidět Madrid, to už je fakt paranoidní. Tenhle článek se nepovedl.

cwirko

23
2015-08-30 12:15:45

Tento clanok presne popisuje situaciu v spanielskom futbale, vidia to vsetci ti ktori sa v spanielskom futbale pohybuju. Politika vo veľkom v spanielsku ma nazov futbal. Nevidia to iba ti ktorym zdravy usudok zahmlieva nizky pridel objektuvnych informacii.

isco

-20
2015-08-30 12:16:29

Lucas tak toto je vrcholné dielo tvojej paranoje klobúk dole ;)

Higuain10

-3
2015-08-30 18:54:03

klobuk dole, pekne napisane

soyferinho

-14
2015-08-30 12:17:23

:DDDDD Perez povyberal rozhodcov ktorí teraz nemaju iny ciel ako skodit Barce. V skutocnosti preto je Real doteraz bezchybny a dostal vymyslene penalty proti gijónu. To preto odpiskali vcera vsetky likvidacne zakroky betisu. Podla mna vcera betis prehral 5-0 lebo pred zapasom sa im perez vyhrazal so samopalom v ruke. Pique vynadal rozhodcovi do posranych skurvysynov lebo bol ocipovany perezom.
kedze je nedela, tak kratke vyjadrenie k tomu clanku: "Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich je nebeské kráľovstvo
Matúš 5:3"
"novinári" sport.es sú v tomto prípade poriadne "blahoslavení". :)

Mourinhov_Prst

7
2015-08-30 12:20:21

daj sa liecit

Mourinhov_Prst

22
2015-08-30 12:19:22

autor clanku ma pravdu.Ludia z madridu si budu zabezpecovat vitazstva mimo travnika

Vendeta

27
2015-08-30 12:19:35

Mne sa tento článok páči. Nehovorím o nejakom svetovom spiknutí proti barce ale vela ludom v španielska sa určite nepáči že Barca je v psoledných rokoch ovela uspešnejšia ako Real. A prečo?.. Pretože Barca je Katalansko. Príklad, vela ludí z Madridu sa verejne vyjadrilo že Barca a Bibao by nemali odohrať Finale Copa Del Rey. Len toto naznačuje že ludia z hlavného mesta španielska neboli spokojný že vo finale budu Baskovia a Katalanci. Tento článok len poukazal že tých náhod začína byť už privela. Ludia to vždy pochopia podla seba.

cirkus

-11
2015-08-30 12:22:29

Tohle už ani nemá smysl komentovat. Každopádně jak to tak vidim, můžou nastat vlastně dvě situace...buď Barcelona v lize nebude první z důvodu vyšších sil, které ji prostě nenechali, nebo první bude, přestože se vyšší síly snažily, co mohli, ovšem na její genialitu a nezdolnost nestačily (pravděpodobně Peréz málo zaplatil). Samozřejmě je vyloučená možnost, že by si to tým prohrál svými výkony, to ne. Je hezký mít aliby na případné scénáře ještě předtím, než vlastně sezona začala. Všechno je pak lehčí. Barcelona hraje (většinou) krásnej fotbal, ale tahle mentalita, ublíženost a plakání je mi absolutně odporná. Nikdo jiný tohle nedělá, snad jen Mourinho, ale ten až v momentu, kdy se něco nepovede. Trapnost nad trapnost, ale když se tak cítíte komfortně...

Mourinhov_Prst

19
2015-08-30 12:39:43

ak by sme mali ligu prehrat preto ze real bol lepsi, nemam s tym problem.toto nieje o alibach ani vyhovorkach, ale tolko veci naraz nahoda uz byt nemoze

Dr-QQ

22
2015-08-30 12:24:40

Ja si naopak od vás myslím, že tento článok vystihuje situáciu. Samozrejme, že je to subjektívne, lebo fandím Barce.

Dr-QQ

6
2015-08-30 12:29:07

Sorry, cwirko, Mourinhov prst Vendeta, keď som písal príspevok, nevidel som vaše komentáre. Vidím však, že nie som sám so svojím názorom.

Asinka

-10
2015-08-30 12:30:56

Tak tak, ani ficovolici nie su samy, je ich najviac dokonca na svk.

Asinka

-17
2015-08-30 12:28:33

Len jedno muzstvo a fans place ohladom rozhodcov, aj ked sa vyhrava, Gaycelona.

Dr-QQ

8
2015-08-30 12:30:50

Ide o to, či je to oprávnene. Ja si myslím, že prevážne je to oprávnené. A plačú alebo nespokojní sú aj iní, vrátane Realu.

PuyiFCB

14
2015-08-30 12:32:13

"Gaycelona", WOW :D ještě tomu dej čas a možná se dostaneš až na úroveň Jeseho "Vajcelony" ;) tak originální, až z toho brečím....

Tom10

2
2015-08-30 12:36:09

je to upôna sprostost pretože minuly tyžden mal mat ronadlo už gol ale rozhodca nedovolil. a nam odpiskal penaltu ktora byt nemala. ale to už nikoho nezaujima.

krivoruky.joe

-6
2015-08-30 12:46:07

Čo je zlé na "Nou Camp, Džordi Alba"?

dardel

2
2015-08-30 12:48:58

to sa vazne pytate?

krivoruky.joe

1
2015-08-30 12:53:38

Ano. Bud som to nepochopil alebo mi nieco uslo.

dardel

6
2015-08-30 12:55:31

v pripade albu, je to otazne, kedze som pocul katalancov hovorit aj o dost maksie, nieco ako žordi, co moze byt detail, ale stadion barcelony sa od referenda v 2000 vola Camp Nou. Nou Camp je slovenska (a mozno ceska) skomolenina

dardel

5
2015-08-30 12:56:18

ale mien co som vcera v prenose pocul boli (naymar), (lajonel), (serdžo busquets), to bolo na zaplakanie

krivoruky.joe

5
2015-08-30 13:06:55

Mám rodinu z Katalánska a oni sami vyslovujú Jordi ako Džordi. A pochybujem žeby za 40 rokov čo tam žijú nevedeli vysloviť "J" :D Čo sa týka Camp Nou. Tak Nou Camp sa bežne používa aj v iných jazykoch. Napr. podľa wikipédie je v Angličtine najčastejšie používaný tvar "The Nou Camp". Takže v tomto nevidím problém.

Samozrejme, hlody ako "Lajonel Messi" to je radšej nekomentujem.

dardel

3
2015-08-30 13:11:03

ved som hovoril, ze jordi alba bol mozno zle vybrany priklad, ale ostatne je platne. a camp nou je camp nou, nie nou camp. to ze inde to pouzivaju tak neznamena, ze je to spravne. stadion ma svoje meno a minimalne fanusikovia klubu a ludia co komentuju zapasy na camp nou by mali vediet o com hovoria

dardel

4
2015-08-30 13:13:51

btw jo tinc familia catalana, també entenc el catala molt be :)

jokerito

0
2015-08-31 10:09:11

Mne osobne nevadí keĎ niekto povie Lajonel Messi ak to myslí skôr ako takú zámernú prezývku, mi príde to oslovenie ako Lion= lev= kral, takže to beriem. Samozrejme ak si niekto myslí , že sa to tak vyslovuje je to iné. Rovnako ako aj mnohí aj tu na našej alebo českej stránke ho prezývajú Lajoš :)

abcd

0
2015-08-30 14:20:28

Toto je najtrapnejsi clanok aky som tu kedy cital

tomessi

9
2015-08-30 16:25:01

To ako piskali rozhodcovia na jesen v prospech realu, to musel vidiet kazdy laik. Netrufam si ale tvrdit ze to bola hlavna pricina ich vitazstva. Sankcie Fifa su tiez fakt, nie vyplod paranoikov, akurat ich akterom priniesli uplne opacny efekt - zatial 4 tohtorocne nespochybnitelne zasluzene tituly. Kto umi, ten umi. A keby sa Fifa spravala rovnako ku vsetkym klubom, tak sankcie by mal mat aj real. Je pokrytectvo hovorit ze sme uplakani paranoici ked sa branime proti ocividnej nespravodlivosti. Jednoducho real musi mat titul za akukolvek cenu.

yoyocortex

4
2015-08-30 17:00:38

vyjadrujem obdiv hráčom Fc Barcelona,nie za ich platy,úspechy apod.Ale za ich neuveritelnú motiváciu stále byť najlepší aj po toľkých úspechoch,byť ako jedna rodina vo hviezdnom tíme neustále skúšaná rôznymi prekážkami v podobe politických,súdnických obvinení.O chybách rozhodcov to nebude,všade pochybujú,našich hráčov to práve zomkne,to sa mi páči,príklad z januára t.r.naopak myslím si že mentálne boli na tom najhoršie po Vilanovej smrti.

MRaper

0
2015-08-30 18:44:15

Pro me osobne vyhrat nad 12tym hracem coz jsou rozhodci madridu o to je sladci titul :D At si kazdej mysli co chce ale BARCA jsou Katalanci a to v madridu kral a spol neberou jak my Cesi ci Slovaci neberem cigany asi tak!

Higuain10

0
2015-08-30 18:46:43

Vermaelen vypálil rozhodcovi rybník :D cista barka :D

Higuain10

-1
2015-08-30 19:00:08

rozhodca si doma asi aj poplakal

Barcelonista

0
2015-08-31 03:08:53

A teraz si myslis ze si frajer ked si napisal nieco co si si precital z troll footballu od podobneho naruseneho retarda ako si ty si frajer?

MilujemBarcu

1
2015-08-30 19:50:03

toto je trapne, boze vymazte to niekto

tomessi

2
2015-08-30 20:20:48

Vsetky intrigy nas v konecnom dosledku posilnuju

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.