Luis Enrique má v tejto sezóne v kádri k dispozícii 24 hráčov. Doteraz si nejaké minúty do štatistík pripísalo až 20 z nich. V stretnutiach doteraz nehrali Vidal a Turan, pretože nemôžu a následne Douglas kvôli zraneniu a Masip z rozhodnutia trénera. Medzi nedotknuteľných hráčov patria Messi, Mascherano a Suarez. Tí doposiaľ hrali stále.

Každý z vyššie vymenovanej trojice v tejto sezóne štartoval oficiálne zápasy tejto sezóny v základe. Dôležitú úlohu v tíme zohrávajú aj Rakitič, Iniesta a Sergio Busquets, no oni sa v piatich doterajších stretnutiach objavili v základe 4-krát. Hovoríme o Európskom Superpohári, dvojzápase Španielskeho superpohára a prvých dvoch kolách La Ligy v sezóne 2015/2016.

Messi a Suarez dokonca nevynechali ani jednu minútu, čiže odohrali až po 480 minút. Mascherano bol vystriedaný len raz aj to v Európskom Superpohári, kedy ho na trávniku nahradil Pedro. Je to pritom len detail, pretože Lucho Javierovi verí takisto ako Messimu či Suarezovi. Oceňuje najmä fakt, že Mascherano je mimoriadne spoľahlivý ako v defenzíve, tak aj na poste pivota.

Úlohy Suareza a Messiho v tíme sú absolútne jasné a ich pozícia v mužstve takisto. Argentínčan strelil v zápase proti Seville dva góly z priamych kopov, čím sa výrazne postaral o to, že mužstvo nakoniec trofej získalo. Aj v odvete Španielskeho superpohára strelil Leo jeden gól, hoci v konečnom zúčtovaní tento presný zásah nejaký význam nemal. Počas piatich stretnutí však Leo nevyužil jeden pokutový kop a takisto nezaznamenal ani asistenciu. Napriek tomu patril v stretnutiach stále medzi najlepších a najaktívnejších hráčov. V lige si zatiaľ strelecký účet neotvoril, no na Camp Nou to neznepokojuje nikoho. Jeho prínos do hry tímu je obrovský.

Luis Suarez sa Luchovi za jeho prejavenú dôveru takisto odpláca. Uruguajčan strelil dva góly: po jednom proti Seville a Ahtletic. V prvom kole La Ligy na San Mamés jeho presný zásah znamenal tri body. Okrem toho El Pistolero zaznamenal aj dve asistencie: jednu Rafinhovi na gól proti Seville a druhú na Messiho gól proti Athletic Club na Camp Nou.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

janeviem

-7
2015-09-01 18:39:39

luis enrigue je otec
ja se mnenuji karelko gott

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.