Wow! Po takomto výkone chýbajú slová. FC Barcelona deklasovala Real Madrid na Estadio Bernabéu a súčasne vybudovala vedenie v tabuľke na šesť bodov. Neymar Jr, Andrés Iniesta und dvojnásobný strelec Luis Suárez – výsledok 4:0. Okrem toho je comeback Lionela Messiho dobrá správa pre culés – podobne ako návrat Ivana Rakitića. Barçawelt vzala pod lupu všetkých hráčov. (Známka 1 = najvyššia) – pozn. prekladateľa

Claudio Bravo

Neuveriteľná hra Čiľana Brava ukázala v zápase – okrem skutočnosti, že vie hrať výborne futbal (nohami) – skutočnosť, že je brankár absolútnej svetovej triedy i čo sa týka „parád“. Dokázal „vyškriabať“ niektoré nechytateľné lopty. Najmä paráda v súboji 1:1 voči Ronaldovi zostane v pamäti.
Známka: 1

Dani Alves

Výborný zápas Brazílčana. Na pravej strane absolútne stabilný, najmä v držaní lopty. Výslovne perfektne napojený na tok hry Barcy.
Známka: 2

Gerard Piqué

Vystavený piskotu divákov, nenechal sa zaskočiť, bolo mu to srdečne jedno... Na konci zápasu sa dokonca zapájal do útokov, vzadu bol absolútne stabilný.
Známka: 2+

Javier Mascherano (do 27ˇ)

Pracovný deň bol preňho, žiaľ, krátky. Dovtedy bol viac ako solídny a podieľal sa tiež na výstavbe hry.
Známka: 2

Jordi Alba

Španiel „pobláznil“ celú obranu súpera. Vľavo bol veľmi aktívny v útokoch a defenzívne vyhral temer každý šprint. Jeho prihrávka na 4:0 bola vyvrcholením a typická pre jeho zásahy v zápase.
Známka: 2+

Sergio Busquets

Busquets hral vynikajúco vo veľkej časti zápasu. Viac k tomu netreba dodávať. Spočiatku mal niekoľko nepresností, no s pribúdajúcimi minútami bol z neho suverénny aktér stredu poľa. Momentálne výkony sú vynikajúce.
Známka : 2+

Ivan Rakitić (do 57´)

Chorvát hral ako keby nemal prestávku. V strede ihriska vyžaroval veľkú stabilitu, čo bol tiež jeden zo základných kameňov tohto úžasného výkonu Barcy.
Známka: 2+

Andrés Iniesta (do 77´)

Ten Andrés Iniesta, tak ako sme ho videli v tomto zápase bol jeden z najlepších „Iniestov“ vôbec. Zriedka bolo možné (i pri jeho temer vždy stabilných výkonoch) vidieť takú kvalitu ako od dnes už viac ako 30-ročného stredového hráča Barcy. Gólom len podčiarkol fantastický výkon.
Známka: 1

Sergi Roberto

Sergi Roberto opätovne dokázal ako sa v ňom mnohí mýlili. Ukázal o aký kus dopredu sa vyvinul v tejto sezóne. Jeho asistencia na 1:0 bola ukážkovou neuveriteľne nádherne rozohranou akciou.
Známka: 1

Luis Suárez

Skoré 1:0 Suáreza „vydláždilo“ cestu ku grandióznemu víťazstvu. Tak zakončiť – vonkajškom – to dokáže len málokto. Aj druhý gól Uruguayca bol ukážkou chladnokrvnosti a vysokých schopností. Dva góly v jednom Clásicu hovoria za všetko.
Známka: 1

Neymar Jr

Čo je ešte treba povedať o Neymarovi? I dnes bol tak ako mnohokrát rozhodujúcim faktorom. Na ľavej strane vytvoril v ofenzívne obrovský tlak a priniesol obrancom Realu boľavé hlavy, jeden gól dal sám – čo ešte môžeme chcieť?
Známka: 1

Jérémy Mathieu (od 27´)

Veľmi skoro musel na ihrisko. So stabilitou zadných radov to vôbec nezamávalo. Mathieu vyhral temer všetky hlavičkové súboje. Práve to bolo pri mnohých rohových kopoch Realu Madrid veľmi dôležité.
Známka: 2.

Lionel Messi (od 57´)

Konečne je malý Argentínčan späť. Na Argentínskej super – hviezde bolo síce vidieť ešte čosi chýbajúce do top – úrovne, i tak sme si mohli vydýchnuť že je opäť fit. Bol rozhodujúco zapojený do 4:0 – tým splnil i svoju povinnosť na ihrisku. Konečne späť!
Známka: 2

Munir el Haddadi (od 77´)

Youngstar nepremenil síce obrovskú šancu no pred takou diváckou kulisou by sme mali byť asi zhovievaví. Radosť fanúšikom Barcy však nemohlo vziať nič.
Známka: 3+

zdroj : www.barcawelt.de
preklad, úprava : Peter

dardel

top komentár
51
2015-11-24 13:10:20

uprimne, mne munir radost skazil a riadne. po vsetkom co mu madridski fanusikovia urobili, potom co robi vlada katalancom (na cestnej loze bernabeu bol nielen premier ale mnohi clenovia vlady), tak predstava, ze manitu dokona Pique bol prenadherny sen...

sid1

-20
2015-11-24 13:17:19

ono by bolo idealne nezatahovat do futbalu politiku! Ako clen vlady nemoze fandit Realu, ci ako si vysvetlit tvoj hlupy komentar? Co osobne mas ty s Katalanskou samostatnostou? Ci je to ako sa vravi poturecenec horsi turka?

Federer

-17
2015-11-24 13:31:55

Nechceš radšej čítať "Slovenskú republiku" ? Aha, ten Mečiarov plátok už neexistuje... Tak si tu. Ale robertko má tiež plátok !

tominno9

8
2015-11-24 15:25:10

a ty načo vyťahuješ mená? zbožňujem týchto čo kážu o politike a zároveň majú vyhranené názory na úrovni hrabavej hydiny!

swixtyy

16
2015-11-24 13:27:09

Souhlasím s Dardelem. Je mi osobně jedno co se děje mezi Katalánskem a Španělskem a ten gól bych Piquemu přál jen kvůli němu. Pro něho samého by to asi znamenalo hodně. Důvody proč mi jsou vcelku fuk. :)

blauigrana

15
2015-11-24 14:33:10

dardel máš velkú pravdu

martin06

13
2015-11-24 14:09:21

munir tam byt nemusel , moc vela neurobil :)

mizap

16
2015-11-24 14:49:53

Vážím si Piquého za jeho postoj vůči pískotu (obecně). Mám dokonce dojem, že ho to pozitivně motivuje, což je naprosto super. Správný bojovník.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.