Mario Kempes, bývalý argentínsky futbalista a legenda Albicelestes, sa objavil v programe 'El Partido de las 12', v ktorom rozoberal dva aktuálne veľmi významné turnaje - Copa America Centenario a EURO 2016. Rodák z Bell Ville prišiel s niekoľkými zaujímavými myšlienkami.

"Argentína neodohrala zlý turnaj, finále im však nesadlo. Zápas s Čile sa ťahal až dovtedy, dokedy ho neprehrali po penaltách," vravel Argentínčan.

"Podarilo sa nám dostať do štyroch finále, takže to vôbec nie je také zlé. Dúfam, že v Rusku budeme pokračovať aj naďalej s rovnakými hráčmi, dúfam, že sa rozhodnú neopustiť reprezentáciu. Svoje kariéry by totiž mali ukončiť s úspechom na konte."

TIP | Bilardo: Za Messim musíme ísť na kolenách
TIP | V reprezentácii Argentíny majú skončiť ďalší dôležití hráči

"Ľudia si uvedomili, že Messi je tiež len človek. Pre jeho slzy sme si všimli, že naozaj nepochádza z Marsu. Je dobré, že ukázal ľuďom, že aj on má emócie a zažíva utrpenie. V Argentíne si nikdy nevieme vážiť to, čo máme. Keď sa niekomu darí, nadávame na neho. Potom, keď už si nevieme rady, začneme ho podporovať. To teraz robí dokonca aj Maradona pri Messim," povedal bývalý hráč Valencie.

Pokiaľ sa Leo predsa nevráti do národného tímu, "zahájená bude nová etapa tohto tímu. Bude sa musieť vybudovať nové družstvo, ktoré sa bude pomaly posúvať dopredu. Svet sa ale, pretože Argentína prehrala štyri finále, nekončí."

Kempesa neprekvapilo, že Španielsko opustilo EURO už v osemfinále. "Nezaskočilo ma to. Je to už iná reprezentácia, tá sa musí pokúšať hľadať nové riešenia, pretože všetci už vedia ako hrajú, a rovnako tiež, ako ich ubrániť. Tento štýl hry už je za nami."

TIP | Piqué: Neúspech nás núti prehodnotiť náš štýl hry

"Najviac sa mi páči hra Islandu [smiech]. Hrajú ako tím, všetci poctivo behajú. Ak ich chcete prekonať, potrebujete vyvinuť nadľudské úsilie. Nemajú čo stratiť. Zdalo sa, že budú obetným baránkom, tento baránok však dokázal vystrčiť pazúry."

A kto je podľa Maria Kempesa najväčším favoritom na výhru na európskom šampionáte? "Nemecko a Francúzsko. Nezabúdam ani na Talianov, pretože oni majú šancu vyhrať stále," dodal.

Zdroj: fcbarca.com
Foto: fcbarca.com, football5star.com

tunno

18
2016-07-01 09:57:51

Presns, na repr. urovni momentálne ide viac o kondicku a tímového ducha než o individuálnu kvalitu

soyferinho

1
2016-07-01 18:20:52

ja si teraz myslim, mozno som sam ze najvacsi favorit na vyhru su taliani. Conte to poskladal bez chyby

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.