Tréner Barcelony Luis Enrique má aktuálne na vedenie klubu len jednu prosbu. Vzhľadom na to, že Španielsky superpohár sa nenávratne blíži a svedkami zápasov medzi Kataláncami a Sevillou budeme už o menej než tri týždne, si Lucho želá, aby bolo jeho mužstvo kompletné a pripravené, aby následne mohlo čeliť svojmu súperovi 14. augusta v plnej sile.

TIP | Ako bude vyzerať zostava Barcelony v nasledujúcej sezóne?
TIP | Luis Enrique: Chceme opäť vyhrať všetko

Luis Enrique má stále veľmi dobre na pamäti neúspech v minuloročnom Superpohári, keď jeho celok podľahol Bilbau v prvom dueli priepastne 0-4, a preto chce túto sezónu začať oveľa lepšie, ziskom trofeje. Na to však, aby sa mu to podarilo, potrebuje mať pripravený káder.

V súčasnosti má však trénerský tím Blaugranas pred sebou ešte veľa práce. Po príchode Andrého Gomesa bude v prvom mužstve Barcy hneď dvadsaťsedem hráčov, vrátane dvojice Cristian Tello a Martín Montoya, ktorých budúcnosť je stále otázna. Jedna vec je však istá, v plánoch Luisa Enriqueho nefigurujú.

V prípade teda, že sa Kataláncom podarí kúpiť štvrtého útočníka, budú musieť traja hráči z družstva odísť. Tello a Montoya sa javia ako jasní kandidáti, podobne ako Douglas, ten však odísť nechce, a tak sa začína špekulovať, či na hosťovanie neodíde Sergi Samper.

Nech už to napokon dopadne akokoľvek, Lucho chce všetky problémy vyriešiť ešte pred úvodným duelom dvojzápasu Supercopy de España. Astúrijský tréner bude musieť rozlúsknuť aj dilemu s brankármi, Claudio Bravo aj Marc-André ter Stegen totiž so svojou dávkou minút nemusia byť spokojní.

V uplynulých dvoch sezónach chytal skúsenejší z nich v lige, kým nemecký mladík mal na starosti pohárové súťaže vrátane Champions League. Tomu sa však zdá jeho porcia minút nedostatočná, a tak všetci s napätím čakáme, ako sa manažéri v ich prípadoch rozhodnú.

Poslednou vecou, ktorú Luis Enrique vyžaduje od klubu doriešiť do Superpohára, je kúpa štvrtého útočníka, ktorý by bol dôstojným náhradníkom pre trio MSN. To, či sa Bartomeuovi podarí trénerovu požiadavku splniť, sa ukáže v nasledujúcich dňoch, resp. týždňoch. Dúfajme, že áno.

Zdroj: sport.es
Foto: sport,es

fantomas

15
2016-07-26 14:09:44

Tretím odchodom by mohol byť Vermaelen. V tejto sezóne nedostane viac minút ako v minulej. Momentálne je až 5. stopérom, Mathieu je (podľa mňa) výrazne lepší.

Alebo nájsť Douglasovi klub v Španielsku.

Vendeta

top komentár
40
2016-07-26 14:10:34

"Douglas odísť nechce"

Ten šašo si asi robí srandu. Dva roky poberá plat za nič a namiesto toho aby ukázal nejake to svedomie, že by odišiel tak on chce ešte ostať...

okbor

8
2016-07-26 15:37:18

Asi chce získať ďalšie treble. :)

ellessar

3
2016-07-26 18:20:52

Niekde som čítal, že neche odísť, lebo chce získať občianstvo. Iný klub v španielsku by mohol byť pre neho... a pre nás... :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.