Vytúženým štvrtým útočníkom Blaugranas sa stal Alcácer, španielsky reprezentant však ani zďaleka pre Barcelonu nebol jedinou možnosťou. Počas prestupového obdobia sa hovorilo veľa aj Gabrielovi Jesusovi, prečo teda Barca uprednostnila pred talentovaným mladíkom, dnes už hráčom Manchestru City, práve Paca?

"Išlo o najzložitejší transfer leta, pretože situácia ohľadom neho bola veľmi delikátna. Je mladý, s obrovským potenciálom a vo Valencii bol nesmierne dôležitý," vravel v rozhovore pre katalánsky denník SPORT Robert Fernández, športový riaditeľ Barcy.

TIP | Prezidentka: Pacovi sme povedali, že ho predáme s jednou podmienkou

Robert sa rozhodol pre Paca aj napriek možnosti kúpiť Gabriela Jesusa, Luana či Gabigola a periodiku vysvetlil prečo. "V Brazílii je mnoho hráčov, ktorých cena je podobná ako tá Alcácerova, u niektorých dokonca vyššia. Paco má po štyroch rokoch v Primera Divisón skúsenosti, je to reprezentant. Poznáme ho lepšie a veríme, že by sa adaptovať mohol skôr ako Brazílčania, aj keď sú to kvalitní hráči. Vždy vravím, že len veľmi málo juhoamerických futbalistov sa presadí v Európe ihneď. Všetci z nich potrebujú čas: Ronaldinho, Rivaldo, Ronaldo, Roberto Carlos, Marcelo. Výnimkou je Neymar. Ak ste ešte mladý, tak čas potrebujete obzvlášť. Mohlo ísť o dobrú stávku do budúcnosti, ale hovoríme tu o rovnakej sume peňazí a Paco je už prítomnosťou," dodal.

Následne hovoril aj o tom, čo povedal Denisovi Suárezovi vo Villarreale. "Najprv išiel do Seville a odtiaľ do Villarrealu. Mali sme možnosť kúpiť ho naspäť. Cestoval som za ním často a hovoril som s ním. Vysvetlil som mu, že sa mu darí veľmi dobre, že dostáva veľa minút a to je pre nás dôležité a povedal som mu, nech pokračuje takto aj naďalej. Pravdou je, že keď som nešiel za ním ja, išli tam ľudia z technického sekretariátu. Videli sme skoro všetky jeho zápasy predtým, čo sme ho znovu podpísali."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

bruno1

8
2016-09-03 17:16:54

Urcite lepsia volba. Jesus moze vyhoret ako robinho lebo v europe este nehral. Zato paco ma uz vela tazkych zapasov za sebou

Rossel

5
2016-09-03 17:42:37

Netreba zabúdať, že sú pravidlá o počte hráčov z krajín mimo EÚ a jazyková bariéra...

campso

-2
2016-09-04 11:26:16

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace http://santerof.blogspot.cz

quentin

1
2016-09-04 15:43:55

Nie som znalec, preto dík za článok, Admini. Myslím, že za dlhé roky dozadu je toto prestupové leto skutočne perfektné! Škoda klauzúl, vďaka, ktorým nám odišli hráči grátis, či za tzv. podcenu. Ale super!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.