Už zajtra na katalánsky veľkoklub čaká duel na horúcej pôde Celty Vigo, ktorého náročnosti si je vedomý aj samotný tréner Blaugranas Luis Enrique. Na tlačovej konferencii okrem iného astúrijský manažér chválil Turana či Iniestu.

Séria víťazstiev Celty Vigo

"To, ako sa vám počas týždňa darilo v európskych pohároch, má na zápas ohromný vplyv. Celta je veľmi nebezpečná pre svoj štýl hry a hráčov. Vieme, že súboj s nimi bude náročný. Výborne napádajú, vedia, čo robiť s loptou, je nutné hrať na maxime. Bude to atraktívny duel, rozhodne však mimoriadne náročný."

Mathieu odmietol reprezentačnú pozvánku

"Je to bežné rozhodnutie, ktoré bolo učinené po diskusii s reprezentačným trénerom. Vysvetlil mi to. Rešpektujem to, pripadá mi to ako vhodné riešenie, takto to jednoducho v súčasnej dobe cíti."

Problémy na Balaídos

"To, čo je na nich výnimočné je, že majú svojich hráčov a trénera. Prišli o mnoho futbalistov, no v priebehu uplynulých rokov sa dokázali posilniť dobre. Ich práca na prestupovom trhu kombinovaná s mládežou je obdivuhodná. Majú svoj vlastný štýl, je to súper, na ktorého sa dobre pozerá. Všetci si prídu na svoje, fanúšikovia Celty aj fanúšikovia futbalu všeobecne."

Minuloročná prehra

"Pomôže mi to, pretože ich tréner sa nezmenil a v zápase sa môže stať hocičo, šablóny ich akcií sa môžu opakovať. Hráči sú psychicky nastavení na náročné stretnutie. Nebudeme mať čas na dlhé uvažovanie, budeme musieť byť rýchli, pozorní, povinnosťou bude dobre napádať. Atraktívny súper je vždy výzvou. V tejto sezóne sa nám už stalo, že sme mali na víťazstvo, no duel sme napokon prehrali."

Lionel Messi

"Jeho stav sa zlepšuje, je zranený deväť alebo desať dní, keď sa jeho situácia zmení, budeme vás o tom informovať."

Samuel Umtiti

"Podobný prípad tomu Messiho, len už v o niečo vyspelejšom štádiu liečenia, vzhľadom na to, že trénuje už na trávniku."

Reprezentačná prestávka

"Do úvahy beriem všetko, v kvalifikačných zápasoch na Majstrovstvá sveta odohrajú niektorí hráči 90 minút. Je nutné uvedomiť si, že to nie je jednoduché. Cieľom číslo jeden je, aby sme vyhrávali, či už pre nás alebo pre národné výbery."

Rafinha

"Nachádza sa na zozname hráčov, ktorí dokážu hrať na viacerých pozíciách. Úroveň mužstva je nespochybniteľná, pričom šance dostanú všetci, bez výnimky."

7 zápasov v rade

"Nijako ma to neznepokojilo ani nezastavilo, vedel som, že príde takéto obdobie, obdobie, ktoré postihne všetky top celky. Snažím sa rozložiť sily hráčov tak, aby sme boli konkurencieschopní nezáležiac na tom, v akej zostave nastúpime."

Iniesta

"Mal som šťastie zažiť ho ako hráč a teraz mám šťastie zažiť ho ako tréner. Pri hodnotení jeho 600 zápasov naňho môžeme byť len a len hrdí."

Alcácer

"Vyžiadal som si ho sám a darí sa mu perfektne. Neabsolvoval s nami predsezónnu prípravu, no jeho výkony sú skvelé i tak. Stále sa veci len učí a potrebuje čas na adaptáciu, no je to proces, je náročné hrať vo veľkých tímoch. Som spokojný s celým mužstvom, obzvlášť pritom s Pacom."

Arda Turan

"Jeho čísla sú v tomto ročníku veľkolepejšie, do úvahy však musíme brať adaptáciu. Vždy som vám vravel, že som s ním spokojný. Pokračuje vo svojom progrese, vyvíja sa, aby sa mohol neustále zlepšovať, a tak by to aj malo byť."

TIP | Spoznajte bližšie Ardu Turana

Obdobie bez Messiho

"V minulej sezóne sme bez neho boli niekoľko mesiacov. Na to, aby sme vyhrávali tituly, potrebujeme široký káder, čo aj máme, a to si aj veľmi cením."

Neymar bez Messiho

"Cieľom pred zápasom vždy je, aby všetci hráči na trávniku podali výborný výkon, to je to, čo naozaj chceme."

Aké to je nemať najlepšieho hráča planéty?

"Na túto otázku som už odpovedal dva alebo trikrát, je to už zodpovedané."

Zdroj: sport.es
Foto: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.