Včera sme na Anoete mohli vidieť opäť obe tváre Neymara. Brazílčan dokáže túto sezónu vytvoriť enormne veľké množstvo šancí a gólových prihrávok, no sám sa do streleckej listiny presadzuje len zriedkavo.

Včera znamenala jeho asistencia Messimu bod, ktorý je za daných okolností skutočne cenný. Leo Messi dáva túto sezónu veľký počet gólov, no Neymarovi sa paradoxne nedarí. Strelecké suchoty trápia mladíka už od 19. októbra, vtedy sa pripojil ku kolegovi z Argentíny a svojou trochou prispel k víťazstvu nad Citizens 4-0.

Neymarova hra má túto sezónu 2 stránky – svetlú a šedú. Tá svetlá stránka sa týka veľkého počtu asistencií. Aby to nezostalo iba pri abstrakcii, Messimu asistoval Neymar na gól v Barcelone už celkovo 21-krát. Historicky najlepším nahrávačom Argentínca je Dani Alves, ktorému sa podarilo si zapísať ešte raz toľko. Neymar je ale v šungu, minimálne čo vypracovania gólov týka.

V 20 oficiálnych zápasoch túto sezónu prišlo až 12 zásahov po prihrávkach od Neya. 7 počas základných skupín Ligy majstrov, čo ho mimochodom spravilo rekordmanom Barcy, no a zvyšných 5 v lige. Zaujímavé je, že druhým najlepším prihrávačom je Leo, čo síce nie je prekvapenie, no na konte má len polovicu z počtu Neymarových. Parádne čísla Neymara však majú aj chybičku na kráse – popritom všetkom akosi zabúda skórovať.

TIP | VIDEO: Za neskorý príchod sa pyká

Od návratu z olympiády nevynechal Neymar ani jeden zápas a nastúpil vždy v základnej zostave. V reprezentácii sa mu poslednú dobu darí skvele, pričom aj gólovo, čo mu v klubovom drese akosi nejde reflektovať. Momentálne to bol už zápas s poradovým číslom 7, v ktorom vyšiel strelecky naprádzdno. Na toto pri Neymarovi nie sme veru zvyknutí.

Nevyšlo to proti Valencii, Granade, Citizens, Seville, Celticu, Málage a ani Realu Sociedad. Hráč jeho typu pritom potrebuje skórovať. Potrebuje na kopačkách cítiť sebavedomie a musí veriť v svoje schopnosti. Pre útočníka je esenciálne strieľať góly. Tímu prispieva nepopierateľným spôsobom, no 7 zápasov bez gólu je veľa, a to aj napriek tomu, že rozdávate jednu asistenciu za druhou – minimálne teda pre Neymara.

zdroj: mundodeportivo.com
foto: mundodeportivo.com

Rossel

28
2016-11-28 19:39:13

chyba je v tom že málo strieľa.. a niekedy až na silu hľadá Messiho, keď už je v top šancí..

lukass

19
2016-11-28 21:02:37

Neymar je frajer :D :D odohrať 2 zápasy za sebou bez karty. Pre neho nevídane ale trpel som pri každom súboji.

myzuFCB

11
2016-11-28 21:14:37

chce to viac strieľať. neviem ci sa bojí, že prestreli, alebo neviem co, ale ked nezacne viac skelet ťažko začne dávať viac gólov

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.