Marlon Santos včera do zápasu proti Herculés Alicante nezasiahol. Nemohol. Na poslednú chvíľu sa totiž objavili byrokratické problémy.

Španielska kráľovská futbalová federácia totiž klub kontaktovala kvôli istým nezrovnalostiam a FC Barcelona sa preto rozhodla hráča do zápasu pre istotu nenominovať, aby sa vyhla možným nepríjemným dôsledkom. Problémový je bod č. 2 v článku 228 v pravidlách RFEF.

Prípad Brazílčana je celkom netypický. Barca hráča zaregistrovala pred koncom augusta, no všetko sa oneskorilo, pretože klub musel čakať na niektoré dokumenty. Vzhľadom na to, že sa jednalo o cudzinca, federácia prosila aj o pracovné povolenie a povolenie na pobyt v Španielsku. Tieto dokumenty však dostala až po uplynutí termínu registrácie.

TIP | Luis Enrique: Tento zápas nebude mať na Clásico žiaden vplyv


Barca je názoru, že ide len o formalitu a Marlon môže v prvom tíme hrávať. Kvôli obavám pred možným postihom však klub federáciu oficiálne požiadal o vyjadrenie k celej záležitosti a pokiaľ federácia neodpovie, Marlon v Copa del Rey hrať nemôže. Pre istotu. Kvôli byrokracii.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: mundodeportivo.es

s1ck

16
2016-12-01 17:13:29

čiže ked federácia príklad neodpovie 2 mesiace, tak 2 mesiace nemôže hrávať v CdR ?

Fazy

2
2016-12-02 10:41:17

Nie kvôli byrokracii, ale kvôli tomu, že ide o hráča Barci. V španielskej futbalovej federácii sú všetci prívrženci Realu, preto je to zo všetkým, čo sa týka Barci tak komplikované, ale iba pre španielskú futbalovú federáciu. V Anglicku by už bolo všetko vybavené a hráč by mohol hrať. Sú to hajzli fandiaci Realu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.