Tréner FC Barcelona na tlačovej konferencii analyzoval výhru nad Espanyolom. Hovoril aj o nadchádzajúcom kalendárom roku a sumarizoval ten končiaci.

Zápas

"Bol to zápas, aký sme očakávali. Espanyol bol dobre rozostavený a čakal na kontry. Mali množstvo štandardných situácií a vytvárali nebezpečenstvo. Myslím si, že sme odohrali veľmi kompletný zápas a to aj napriek tomu, že s loptou sa nám ťažko hýbalo. Bol by som radšej, ak by sme druhý gól strelili pred prestávkou, ale nemali sme až toľko príležitostí. V druhom polčase sme videli verziu našich hráčov, ktorá bola viac pre divákov. Predovšetkým u Messiho. Nemôžeme prestať chváliť niečo, čo sa zdá ako rutina, ale zas nemôžeme si na to ani zvyknúť, pretože ide o niečo výnimočné."

Bol to vzhľadom na blížiace sa Vianoce dôležitý zápas?

"Podstatné je, aby sme ho skončili s dobrým pocitom. Myslím, že sme našli kvalitu a ideme správnym smerom. Rok 2017 vyzerá byť atraktívny, našim cieľom je opätovne vyhrať ligu. Páči sa nám to, čo vidíme a mužstvo je stvorené na výzvy."

TIP | Barca - Espanyol: Semafor


Dostanú niektorí hráči voľno navyše?

"Áno, štyria hráči už prázdniny majú: Messi, Suarez, Neymar a Piqué. Proti Herculésu hrať nebudú a majú voľno. Takéto niečo som v prípade útočníkov už urobil. Je to niečo bežné."

Sumár 2016

"Vyhrať ligu, Copa del Rey a superpohár Španielska je veľmi pekné. Ale je to história. Nás zaujíma, aby sme aj v roku 2017 získali trofeje. V lige nevedieme, treba však akceptovať fakt, že štatistiky Realu sú veľkolepé. Pred nami je však množstvo zápasov a pre súperov budeme trápením. V Lige Majstrov sme postúpili z prvého miesta a v pohári sa pokúsime zdolať Herculés."

Prečo Rakitič nehral ani minútu?

"Je to rozhodnutie trénera."

zdroj: as.com
foto: as.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.