Blíži sa koniec starého a začiatok nového roka, ktorý bude skvelou príležitosťou na reštart v kariérach hneď viacerých futbalistov. Pozrime sa spolu na desať hráčov, ktorým rok 2016 nevyšiel podľa ich predstáv.

Renato Sanchez

Stredopoliar z oblasti Damaia žiaril v Benfice a následne korunoval skvelé obdobie svojej kariéry vydarenými Majstrovstvami Európy, na ktorých s jeho výraznou pomocou Portugalsko triumfovalo. Po Sanchezovi následne siahol Bayern Mníchov, ktorý zaňho neváhal zaplatiť hneď tridsaťpäť miliónov eur. Po svojom príchode do bavorského družstva to však už tak ružové nebolo, keď mu dal Ancelotti príležitosť nastúpiť len do deviatich ligových stretnutí. Od rodáka z Lisabonu sa očakáva omnoho viac.

Claudio Bravo

Zmena pôsobiska z Barcelony na Manchester sa nezdá byť pre čilského gólmana Claudia Brava pozitívna v žiadnom smere. Po tom, čo vyhral v Katalánsku dve po sebe idúce ligy a so svojou reprezentáciou dvakrát po sebe získal trofej z Copa Ámerica ako hráč základnej jedenástky, sa rozhodol uvoľniť cestu Ter Stegenovi a pobral sa na Etihad Stadium do Manchestru City za Pepom Guardiolom. Jeho slabé výkony ale v novom tíme neveštia nič dobré.

James

Svoje najlepšie futbalové obdobie v kariére zažil na Majstrovstvách sveta 2014, na čo nadviazali podarené týždne v Reale Madrid pod Carlom Ancelottim, rok 2016 však podľa predstáv Jamesovi Rodríguezovi nevyšiel. Zinedine Zidane s kolumbijským tvorcom hry vôbec neráta, o čom koniec koncov svedčí i to, že viac minút v tejto sezóne má na svojom konte dokonca aj náhradný brankár Kiko Casilla. Jamesova nespokojnosť podľa všetkého vyústi v jeho transfer na Ostrovy, klub, ktorý si ale z Premier League vyberie, zatiaľ nie je známy.

Aleix Vidal

Od Aleixa Vidala sa po jeho príchode do Barcelony očakávalo veľa. Rovnako tak, ako Arda Turan, musel na svoj oficiálny debut v klube čakať až do januára tohto roka, čoho dôvodom boli sankcie od FIFA. Odvtedy sa však prakticky k reálnej väčšej príležitosti neprepracoval. V minulej sezóne mu konkurenciu vytváral Dani Alves, no Vidalova situácia sa nijako nezlepšila ani po jeho odchode, keď súboj o post jednotky na pravom kraji obrany jednoznačne vyhral Sergi Roberto. Aj napriek tomu, že o ňom v poslednom čase Luis Enrique hovoril pozitívne a prisľúbil, že pokiaľ bude pokračovať v nastolenom trende, dostane šancí omnoho viac, sa nezdá, že by sa jeho situácia mala nejako zmeniť. Očakáva sa jeho odchod už v júni.

TIP | Luis Enrique prezradil, prečo Aleix Vidal spočiatku nehrával

Ben Arfa

Pre tvorcu hry Hatema Bena Arfu bol rok 2016 obdobím kontrastov, v ktorom vyčnievali tmavé odtiene nad tými svetlými. V uplynulej sezóne v Nice žiaril a bol zvolený za najlepšieho hráča Ligue 1, avšak ani to mu nepomohlo k tomu, aby sa dostal do záverečnej Deschampsovej dvadsaťtri člennej nominácie na EURO. Následne sa hovorilo o jeho spojení s viacerými veľkoklubmi vrátane Barcelony, aby si následne Ben Arfa vybral PSG. V drese osemfinálového súpera Blagranas tohtoročnej edície Ligy majstrov si ale Emeryho dôveru nezískal. Nedarí sa mu tak veľmi, ako v Nice, pričom jeho situácia po príchode Draxlera sa navyše môže ešte zhoršiť.

Jesé

Vo svetle reflektorov v tomto roku zhasla hviezda Jesého Rodrígueza. Kanárijský rodák, ktorý je odchovancom Realu Madrid, po skúsenosti menom 'undécima' svoj materinský klub opustil. PSG za neho zaplatilo dvadsaťpäť miliónov eur a podpísalo s ním kontrakt na päť rokov, no už po polroku sa zdá, že tento transfer nenaplnil svoj účel ani pre jednu z oboch zúčastnených strán. Jesé len zriedka dostáva šance od Emeryho, ktorý mu otvoril dvere a z družstva dovolil odísť. V súčasnosti sa hovorí o tom, že to má namierené do UD Las Palmas, o čom píšu španielske periodiká s definitívou.

Karius

Vo veku dvadsaťdva rokov bol Loris Karius považovaný za jedného z najtalentovanejších brankárov na svete. Liverpool sa ho rozhodol z bundesligového Mainzu 05 kúpiť s účelom vytvoriť väčšiu konkurenciu pre Simona Mignoleta. Karius však vyvoláva na Anfielde pochybnosti, obzvlášť po inkasovaní štyroch presných zásahov od Bournemouthu. Gólmanovi príliš nepomohla ani kritika mnohých analytikov na čele s Nevillom. Je však potrebné poznamenať, že je stále veľmi mladý a pred sebou má ešte dlhú cestu, počas ktorej môže svojim neprajníkom dokázať, že na to naozaj má.

Zaza

Prvá skúsenosť Simona Zazu mimo Apeninského polostrova hráčovi nevyšla podľa predstáv a očakávaní. Juventus mu nevedel poskytnúť pravidelný prídel minút, a tak sa pobral na hosťovanie za 5.8 milióna eur do West Hamu s možnosťou, aby ho Kladivári následne mohli odkúpiť nastálo. Zazovi sa ale v Premier League nedarí, špekuluje sa o jeho odchode už počas tohto prestupového obdobia, možnosťou je Neapol či Valencia.

Memphis Depay

Nepresvedčil Van Gaala a nepresvedčil ani Mourinha. Odkedy prišiel do Manchestru United v lete 2015, holandský stredopoliar fanúšikov nepresvedčil ani sčasti o investícii vo výške tridsiatich troch miliónov eur, ktoré zaňho Červení diabli neváhali zaplatiť PSV. V poslednom období sa o Depayovi hovorilo skôr v súvislosti jeho prípadného odchodu, bulvár prichádza napríklad s Wolfsburgom.

Arbeloa

Pokiaľ bola prvá skúsenosť Álvara Arbelou v Premier League výborná, keď sa v Liverpoole za tri roky preslávil, na tú druhú by zrejme veľmi rád zabudol. Je síce pravda, že má už tridsaťštyri rokov a vstupuje do záverečnej etapy svojej kariéry, no po jeho prestupe z Realu Madrid do West Hamu sa od neho očakávalo omnoho viac. Pod Slavenom Bilićom odohral v lige iba tri stretnutia, pričom to, či bude hrať za The Hammers aj naďalej, zatiaľ nevedno.

Zdroj: sport.es
Foto: archív, sport.es

Mascherano

18
2016-12-28 17:23:11

Je pravda že Bravo v Manchestri nič nechytá a Aleix to bola pravda ale od vtedy čo ho Enriqué dal hrať je parádny

jjnovo

-15
2016-12-28 20:08:31

Nejvěší zklamání roku 2016 je Pupek Gvardijólů.

fantomas

2
2016-12-28 21:28:10

Prečo? Náhodou by som povedal, že City po hernej stránke začína konkurovať aj klubom ako Barça či Real. Výsledky možno nie sú najlepšie, ale tie skresľuje aj Conteho séria 12 vyhratých zápasov v rade. A myslím, že úspechom je už len to, že City bolo či už v jednom zápase proti Barcelone, alebo v zápase proti Chelsea, tým lepším tímom. Pep zatiaľ urobil v City super robotu a zatiaľ sa jeho sezóna dá považovať za celkom úspešnú.

tomessi

6
2016-12-28 20:26:27

Paco Alcacer

jjnovo

5
2016-12-28 20:48:23

vůbec Alcacer je jeden z největších příslibů, to že se mu prozatím nedaří vůbec nic neznamená. :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.