Rafael Van der Vart nedávno verejne priznal, že keď mal šestnásť rokov, dobrovoľne odmietol Barcelonu. Takýchto futbalistov je pritom omnoho viac. Pozrime sa spolu na sedem dobre známych hráčov, ktorí ponuku od Kataláncov neprijali taktiež.

Gigi Buffon

Legendárny taliansky gólman mohol prísť do Barcelony ešte pred tým, než podpísal kontrakt s Juventusom. Podľa slov ikonického brankára v službách turínskeho celku mu pri výbere tímu výrazným spôsobom pomohol jeho otec. Údajne tiež svoju úlohu zohral i fakt, že Barca v čase, kedy chcela získať Buffona, ešte nebola tou Barcou, akú poznáme dnes.

Danilo

Danilo sa stal na prestupovom trhu predmetom veľkej bitky medzi Barcelonou a Realom Madrid. Katalánci za brazílskeho krajného obrancu dokonca ponúkli Portu čiastku vo výške tridsiatich siedmich miliónov, čo je o zhruba päť a pol milióna eur viac ako doňho napokon investoval Real, nepomohlo ani údajné presvedčanie Neymara.

Gareth Bale

V roku 2011 hľadala Barca na prestupovom trhu talentovaných mladých hráčov, ktorými by mohla spestriť svoj káder. Na vrchole prestupového rebríčka sa ocitol Gareth Bale z Tottenhamu, s ktorým Katalánci plánovali začať rokovať, sám hráč to však odmietol so slovami, že jeho srdce patrí Realu Madrid. Waleský futbalista v súčasnosti hráva práve v drese Los Blancos.

Franck Ribéry

Jeden z najznámejších futbalistov Bayernu priznal, že asi pred šiestimi rokmi komunikoval s Barcou. Aj napriek tomu, že ju považuje za legendárny klub, ktorý podľa jeho slov bol a vždy bude skvelý, sa však napokon rozhodol Azulgranas odmietnuť a ostať v Mníchove. Tento krok mu nakoniec, vzhľadom na jeho ambíciu vyhrať s bavorským celkom Ligu majstrov, vyšiel podľa predstáv.

Martin Odegaard

Meno talentovaného nórskeho futbalistu zrejme nie je nutné dvakrát predstavovať. Futbalista podľa informácií z jeho blízkeho okolia sníval o Barcelone, ktorá oňho prejavila záujem, bod zlomu ale nastal v tom, že Katalánci mu nechceli poskytnúť plat podľa jeho predstáv. Blaugranas sa tak museli zmieriť s tým, že Odegaard odišiel za platom 80 000 eur týždenne do Realu Madrid.

Mesut Özil

Špekulácií hovoriacich o prípadnom prestupe nemeckého reprezentanta do Barcelony sme si za posledné roky užili viac než dosť. Futbalista Arsenalu však Kataláncov podľa všetkého odmietol hneď viackrát, v roku 2010, predtým než prišiel do Realu, aj neskôr, v čase, keď už hral za Kanonierov.

TIP | Football Leaks | Özilove daňové triky - "To vyzerá fakt ohavne"

Koke

Posledným na zozname je vytúžený hráč mnohých barcelonských fanúšikov, výborný tvorca hry Atlética Madrid Koke. "Je pravda, že odmietnuť Barcu bolo náročné, no cítil som, že v Atléticu môžem pokračovať ešte mnoho rokov. Nebolo to ľahké, ocenil som ich záujem, no tu sa cítim ako doma," povedal.

Zdroj: marca.com, metro.co.uk, goal.com, soccerladuma.co,za, as.com, elcomercio.pe, 101greatgoals.com
Foto: sport.es

bruno1

-28
2016-12-29 16:33:45

Pri vsetkych sa da povedat len - chvalabohu

bastian

23
2016-12-29 16:43:27

ty si mimo

bruno1

-15
2016-12-29 18:05:02

Kto z nich by bol posila? Buffon nema techniku, danilo a bale su dreva, odegaard je chamtive decko, koke je uz teraz pomaly ako fabregas a ozil je lenivy ako vos. Jediny hrac ktory ma kvality na barcelonu je Ribery ale ten je skleneny ako robben

Mascherano

-11
2016-12-29 16:55:42

Buffon - Je už starý jeho nepotrebujeme
Danilo - Nepotrebujeme
Bale - Nepotrebujeme

tominno9

17
2016-12-29 17:52:43

V dobe kedy Gigi hrával ešte v Parme by to bola super kúpa, veď bol ešte len dvadsiatnikom, napokon šiel do Juventuse a stal sa tam klubovou legendou, nikde sa nepíše že by sme po ňom siahali teraz v tomto veku!

bruno1

-15
2016-12-29 18:01:18

Buffon nema techniku v nohach

abcd

13
2016-12-29 19:09:30

Buffon je suverénne najlepší brankár v histórii!!! Ktorý brankár si udržal toľko rokov takú vysokú úroveň?

bruno1

6
2016-12-29 21:03:21

Uvedom si ze hovoris o taliansku. A ktory brankar? Napr van der sar, kahn, casillas

Mourinhov_Prst

3
2016-12-30 02:08:17

Sano Vencel :)

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.