Anthony Borges, ktorý v roku 2016 po dobu dvoch mesiacov hral v novej Barca Academy vo Fort Lauderdale v štáte Florida, dostal tento týždeň dres Barcy podpísaný hráčmi prvého tímu. A je to gesto, ktoré si s určitosťou zaslúži, pretože 15-ročný chlapec venezuelského pôvodu je naozajstným hrdinom.

Navštevuje školu Marjory Stoneman Douglas High School v meste Parkland, čo je škola, v ktorej sa vo februári udiala tragédia, počas ktorej bývalý žiak zastrelil 14 študentov a troch zamestnancov, k čomu niekoľkých ďalších ľudí zranil.

Anthony utŕžil 5 zásahov do chrbta a končatín, lenže držaním a blokovaním zatvorených dverí pomohol dvadsiatim spolužiakom nájsť úkryt v jednej z miestností a vďaka jeho odvahe sa už aj tak hrozný počet obetí nezvyšoval.

Barcelonský sen

Anthony je momentálne v nemocnici, kde sa zotavuje zo zranení. Jeden z jeho najväčších snov bolo ísť do Barcelony a stretnúť sa s hráčmi prvého tímu. Klub do telefónu povedal jeho otcovi Royerovi, že bude viac než potešený, ak mu umožní splniť si tento sen.

Bol to novinár Santiago Segurola, ktorý dal veci do pohybu. Informoval klub o situácií a Barca okamžite ponúkla svoje vlastné zdravotnícke služby, aby pomohla zaistiť, že Anthony podstúpi všetky potrebné operácie, aby si mohol opäť užívať jednu zo svojich najväčších vášní, futbal, čo najskôr.

Finančná zbierka

Royer Borges založil zbierku na stránke go.fund.me, aby vyzbieral peniaze na pokrytie liečebných nákladov pre svojho syna a odozva bola úžasná. Vyzbieral už pol milióna dolárov a Barca pomáha zapojením svojich médií na rozšírenie tejto správy do sveta.

„Chcem sa každému poďakovať za finančné príspevky na go.fund.me. Môj syn potrebuje čas na zotavenie sa a každému je známe, že účty za liečbu sú veľmi veľké. Potrebujem pomoc, ľudí, ktorí nám dokážu dať trošičku peňazí, aby sme mohli byť trochu pokojnejší.“

zdroj: fcbarcelona.com
foto: fcbarcelona.com
video: youtube.com

Alek

27
2018-03-03 12:53:42

Viac než klub

piqe73

16
2018-03-03 13:35:59

Presne tak

Marian

22
2018-03-03 14:52:43

Chlapec má charakter, v podstate sa obetoval, je zázrak, že prežil 5 zásahov.Anthony, ďakujeme a držíme palce!

Forest100

10
2018-03-03 20:52:10

Príbeh ako z filmu, ten chlapec si zaslúži viac a verím tomu, že mu k tomu Barca pomôže, klobúk dole za takú odvahu

tomessi

4
2018-03-04 08:18:34

Uzasny chlapec, v tychto situaciach si takmer kazdy instinktivne chrani seba. Su ale aj vynimocni ktory v takej hroze zoberu zodpovednost za ostatnych. Ten chalan si zasluzi velke ocenenie svetoveho formatu. Neviem kde bol zasiahnuty ale po 5 zasahoch si asi uz futbal na vyssej urovni nezahra. Kamarat takto zachranil zivot svojej zene ked holymi rukami zneskodnil strelca aj ked jednu gulku schytal obaja to prezili. Toto su ciny velkych ludi, o takych by mali media viac hovorit, nie o bezcharakternych karikaturach.

Cingi

0
2018-03-04 15:27:02

mohli by to sfilmovat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.