Je tu dvadsiate siedme kolo La Ligy Santander, a to prináša duel, o ktorom píšu katalánske denníky ako o stretnutí, ktoré môže definitívne rozhodnúť o jej víťazovi. Na Camp Nou sa predstavia aktuálny líder a druhé mužstvo tabuľky, FC Barcelona hostí Atlético Madrid.

Vzhľadom na to, že úradujúci šampión najvyššej španielskej domácej súťaže Real Madrid zažíva krízu a aktuálne stráca na prvú Barcu už pätnásť bodov, prakticky o titul bojujú už iba dva celky, blaugranas a Simeoneho Los Colchoneros. Práve tieto dve mužstvá sa stretnú už zajtra po šestnástej hodine.

FC Barcelona

Blaugranas po zmene na manažérskom poste, po príchode Ernesta Valverdeho, zažívajú fantastický ročník. Dominujú na ligovej scéne, sú vo finále pohára a aj naďalej žijú i v Lige majstrov. Fantastické čísla majú aj výlučne v rámci roka 2018, v ktorom ešte so šiestimi triumfami a tromi porážkami neprehrali.

Barca pokračuje v dvoch úchvatných šnúrach, okrem toho, že neprehrala už tridsaťdvakrát v rade, neokúsila chuť porážky na domácom štadióne už dvadsaťdeväť ráz po sebe. Na Camp Nou dvadsaťpäťkrát triumfovala a v štyroch prípadoch si pripísala remízu.

Zlé čísla má však proti Atléticu na druhej strane kormidelník blaugranas, Valverde čelil tomuto družstvu ako tréner už dvadsaťjedenkrát, no jeho ekipy triumfovali len päť ráz. Ba čo viac, z posledných dvanástich zápasov neodchádzal ako víťaz ani raz. Je čas zmeniť to!

Pomôcť Barcelončanom by v tejto misii mohol vicekapitán Leo Messi, postrach madridského tímu, ktorý proti tomuto súperovi strelil už úchvatných dvadsaťsedem gólov. V prípade, že sa presadí i zajtra, na svoje konto si pripíše vo svojej kariére presný zásah s poradovým číslom šesťsto.

V nominácii FCB nechýba z vynútených dôvodov okrem Nélsona Semeda nikto, Txingurri sa však rozhodol opomenúť i tradičné mená ako Yerry Mina, Denis Suárez či tentoraz vynechal aj Aleixa Vidala.

Atlético Madrid

Zatiaľ čo najväčšou hrozbou pre Simeoneho zverencov bude Messi, Katalánci si budú musieť dávať pozor v prvom rade na Antoina Griezmanna. Francúz síce vo svojej kariére neskóroval na Camp Nou ani raz, no je v skvelej forme a cez týždeň zaznamenal do siete Leganés hneď štyri presné zásahy.

Tréner rojiblancos Diego Simeone má pred sebou výzvu, ktorú by rozhodne rád pokoril, rovnako. Argentínčan čelil Barce dvadsaťdvakrát, no v rámci Primery División nad ňou nevyhral ani raz, pričom celkovo má na svojom konte len dva triumfy.

Atléticu budú môcť pomôcť i navrátilci Jan Oblak a Lucas Hernández, ktorí dlhšie absentovali, no napokon na radosť ich priaznivcov dostali na poslednú chvíľu zelenú. Madridčania do Barcelony vycestujú dnes večer, ich odchod je naplánovaný zhruba na dvadsiatu hodinu.

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 4. marec 2018 (nedeľa)

Čas: 16:15

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.