Tréner Seville Vincenzo Montella absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej pred finále Copa del Rey proti FC Barcelona, odpovedal na otázky novinárov.

Hrá Sevilla o svoju sezónu?

"Je to veľmi dôležitý zápas. Sme vo finále, pretože v semifinále sme v podstate práve na tomto štadióne vyhrali. V Lige Majstrov sme sa predstavili vo veľmi dobrom svetle. V La Lige sme stratili veľmi veľa bodov, ale pokúsime sa z piateho či šiesteho miesta postúpiť do Európskej ligy. Bol by som rád, ak by sme v budúcej sezóne hrali v Lige Majstrov, ale teraz máme skvelú šancu získať titul po súboji s vynikajúcim mužstvom a zároveň postúpiť do Európskej ligy. Na trávnik musíme vniesť všetku našu energiu a o La Lige budeme rozmýšľať neskôr."

Základná zostava

"Už nejakú predstavu mám, ale ešte nie je úplná. Zajtra pre mňa pôjde o ťažký deň, pretože vybrať môžem len 18 hráčov a niektorí si budú musieť sadnúť na tribúnu. Je to moja zodpovednosť, ale neteším sa z toho. Uvidíme, či bude Sandro hrať."

Ako na Messiho?

"Myslím, že áno, Messi je mimozemšťan. Ale zajtra bude na Zemi. Keď má loptu, je ťažké ho zastaviť a presne práve preto je dôležité, aby sa k nemu lopty nedostali."

Sevilla s Barcelonou prehrala množstvo zápasov...

"Každý zápas je iný a Sevilla má skvelú históriu finálových zápasov. Musíme mať odvahu a sebadôveru, v jednom zápase je možné všetko."

Rozhodne o finále nejaký detail?

"Dúfam, že budeme hrať vyrovnane a ak rozhodne detail, tak v prospech Seville."

Čo chceš odkázať fanúšikov Seville?

"Ďakujem im, že ich príde vyše 25 000. Musíme bojovať spolu, pre nich a pre klub."

zdroj: as.com
foto: as.com

emiliano

top komentár
42
2018-04-21 08:30:35

Áno, tréner to presne vystihol, iste sledoval zápas v Ríme. Treba vypojiť Lea, aby sa k nemu nedostala lopta, tak to v Ríme bolo, v momente, keď k Leovi išla lopta, pribehli k nemu traja, nedovolili mu, aby sa s ňou otočil k ich bráne, tlačili na neho a donútili ho vrátiť ju späť, alebo ho faulovali. A potom si išiel Leo pre loptu na svoju polovicu, kde už to nebezpečné nebolo. Ono by to nefungovalo, keby v zálohe boli dvaja kreatívni hráči schopní prejsť cez súpera a vytvoriť predfinálne prihrávky a priestor, to by potom nemohli brániť len Lea v trojici. Tak to bolo za čias Xaviho a Iniestu v plnej forme. Ale v zálohe sú posunovači lopty, ktorí hľadajú Lea a keď je obsadený, dajú to späť dozadu. Busi, Raki, Paulinho nevedia kľučku a prienik, nevedia ísť do brejku, stačí sa k ním postaviť a oni sa zbavia lopty.

pedo

-2
2018-04-21 08:54:31

pedo

15
2018-04-21 08:58:00

Čistá pravda, nikto mu nevie prihrať, musí si chodiť po lopty a tak to potom vyzerá. Chýba kreatívny záložník.

Pisterko26

7
2018-04-21 10:53:10

Áno mohol sledovať zápas v Ríme. Ale je tu jedno veľké Ale. A to je, že vtedy tam nehral aj Couthino, ktorý ukázal, že je schopný prejsť cez hráčov a aj nájsť niekoho kto je vpredu. Takže si myslím, že sa nastavia pozitívne. A hlavne dúfam, že Sam začal myslieť na futbal a nie na peniaze.

WR10

6
2018-04-21 11:05:12

Presne tak, počítam, že sa zamerajú príliš na Messiho a Coutinho tým dostane viac priestoru.

Federer

3
2018-04-21 14:26:05

kde do riti berieš /beriete) tú stotu že Sam myslí na peniaze a nebodaj naschvál preto hrá horšie ? Nemôže mať jednoducho horšie obdobie ? veď 85% sezóny hral ako pilier-superbetón. Terajšie obdobie - veď také má každý človek. A nezabúdajte : on je nový hráč a hneď začal naplno ! Ak doprajete Dembovi, minovi a pod. čas, tak on ho nepotreboval. A terza takéto p......y ! Hanbite sa. Ste jeho psychológovia alebo VY potrebujete psychoša ?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.