Vybičované derby medzi FC Barcelona a Realom Madrid nespoznalo v ďalšej edícii Clásica svojho víťaza, a tak sa oba tímy porúčali z ihriska po remíze 2-2. Treba však povedať, že zápas bol veľmi ovplyvnený červenou kartou Sergiho Roberta, ktorý sa pred polčasovou prestávkou predčasne poberal pod sprchy.

V dnešnom výbornom zápase sa presadili hlavne najväčšie hviezdy svojich tímov. Hneď po desiatich minútach hry sa presadil Luis Suárez, ktorý využil mäkkučký center Sergiho Roberta a volejom upratal loptu do siete. O štyri minúty na to však Cristiano Ronaldo vyrovnával na 1-1 a dráma bola na svete.

Pred polčasovou prestávkou však Sergi Roberto veľmi nebezpečnou fackou na rameno ohrozil hosťujúceho Marcela, čo hlavný arbiter posúdil ako nešportové správanie a poslal odchovanca La Masie predčasne pod sprchy. V druhom polčase sa ešte stihol presadiť Lionel Messi a na konečných 2-2 vyrovnával 20 minút pred koncom Gareth Bale.

Červená: Rozhodca opäť úradoval

Vrece s chabými rozhodcovskými výkonmi sa akoby roztrhlo a dnešný zápas nebol výnimkou. Iba v prvom polčase padlo 5 žltých kariet, čo svedčí nielen o tom, že sa jednalo o emočne nabitý zápas, ale aj o tom, že arbiter svoju úlohu totálne nezvládal.

Zaujímavé z jeho pohľadu boli najmä dve situácie, keď najprv neudelil za šlapák na Umtitiho Garethovi Baleovi ani len žltú kartu, pričom na druhej strane sa vylučovalo po doslova 'ťapnutí' na rameno. Treba si priznať, že Sergi mal udržať chladnú hlavu a toto ho absolútne neospravedlňuje, pričom Marcelo využil ponúknutú situáciu najlepšie ako vedel a teatrálnym pádom poslal mladého Katalánca pod sprchy.

Je teda na mieste, aby prišla VAR čo najskôr. Nielen čo sa týka zápasov Barcelony, ale rozhodcovia sú každým rokom horší a horší a tímy majú čím ďalej tým viac sporných situácií a čím ďalej sú viac nespokojné. Niečo treba nechať na rozhodcu, no nech má aj on možnosť druhýkrát sa na celú situáciu pozrieť a možno všetko posúdiť inak.

Oranžová: Emócie

Spočiatku sa špekulovalo, či bude mať bájne Clásico takú vybičovanú atmosféru, hoci sa už prakticky nehrá o nič, len o prestíž samozrejme. Oba tímy však došli namotivované a mali sme možnosť vidieť na oboch stranách (takmer) to najlepšie, čo majú oba tábory k dispozícii.

Hlavným emočným lákadlom bolo najmä neurobenie tradičného 'pasilla' ako pocty pre šampióna, no Los Blancos mali možnosť pripraviť svojho odvekého rivala o neporazenú sezónu. Vo viacerých prípadoch však hráči šli aj cez čiaru, čo bolo ale dôsledkom nezvládnutia zápasu z pohľadu arbitra, ktorý raz pískal tak a druhý raz zase inak. A to v oboch prípadoch, nielen na strane Barcelony.

Zelená: Stále neporazení!

Uff. Asi každý z nás očami tlačil hodinky, aby čo najskôr ukázali 94. minútu a my sme mohli byť opäť bližšie k vytúženému titulu 'Invicibles'. Barcelona nenašla premožiteľa ani po 35. kolách, čo znamená, že ak neprehráme ďalšie tri zápasy, môžme sa popýšiť neporazenou ligovou sezónou.

Potešili však aj výkony jednotlivcov, výborne hrajúceho Sergiho Roberta po polčase vystriedal rovnako kvalitný Semedo, tradične úžasný Messi, bojovný Suárez a mnoho ďalších, o ktorých to už vieme a netreba ich preto menovať. V ďalšom zápase už o tri dni privítame doma Villarreal, ktorý bude teda ďalším súperom, ktorý sa bude snažiť prekvapiť Barcelonu a zobrať jej z hlavy pomyselnú korunku.

zdroj: forcabarca.sk

123456

top komentár
46
2018-05-06 23:15:40

Dôležitá je zelená
Visca el Barca

NickFury

top komentár
44
2018-05-06 23:16:20

Zelená - situácia po zápase. Ramos, Piqué a Alba boli ako starí kamaráti, keď sa stretli po 20 rokoch.

BayernMunchen

23
2018-05-06 23:17:24

Uz aby tu bol VAR. Potom si real ani neskrtne

adriano

top komentár
46
2018-05-06 23:17:43

Mne sa najviac pacilo ako sa hraci stym tlakom vysporiadali aj po vyluceni roberta.Zvladli zapas neprehrali a to je dolezite.Jedine skoda v zavere tej prihravky od paulina mohla barcelona zaklincovat real.

Zmazaný užívateľ

top komentár
47
2018-05-06 23:22:08

Tak si to shrňme:
- kdo potřeboval vyhrát, byl Real:
- a) za každou cenu přerušit šňůru neporazitelnosti a absolutní rekord Barcelony - nepovedlo se;
- b) napravit domácí prohru s Barcou - nepovedlo se;
- c) skončit na druhem místě v šla Lize před Atleticem - povedlo se částečně díky kolapsu Atletica proti Espanyolu. Suma sumárum - v tomto ohledu Real zklamal a získala Barca,hlavně pokud jde o neporazitelnost. Tenhle rekord nemůžou fanoušci RM a potažmo i hrací prekousnout...;
- chyby rozhodčích: ano, chyby byly a to velké, na obou stranách;
- Real hrál cely druhy poločas “presilovku” a nedokázal ji vyuzit, naopak dostali gól a mohli klidně prohrát; To Real vůbec nezvládl a nevyužil datované výhody od rozhodčího.
Suma sumárum: remíza vzhledem ke všem +|~ mi nevadí. Jednoznačně ale, kdo by si výhru zasloužil víc vzhledem ke všemu, co se za 90 minut na hřišti událo, je Barcelona, nikoliv Real

Alexis9

20
2018-05-06 23:28:58

Ako musím povedať že rozhodcovia sú brutálne chabí. Poškodili aj Real aj nás. V prípade Realu vtedy keď sme dali gól kde fauloval Suarez Varaneho a dalej penalta na Marcela !! Nás v prípade že ak Sergi dostal červenú tak aj Bale mal dostať. A ďalej čo sme dali gól a neuznali ho kvôli ofsajdu ako nvm kde ho ten trúd na čiare videl!!! Ale aj tak o jedného menej a uhrali sme to ... Visca el Barca!!! Forever Unbeaten!!!

mikimi122

15
2018-05-06 23:30:19

Rozhodca to v prvom polčase dosral, keď zvýhodnil Real a potom si očividne cez polčas pozrel záznam a v druhom polčase pár krát pomohol aj Barce. Nemá význam mať takýchto rozhodcov. Ale aj to bolo na niečo dobré a to tak, že sa viacerí hráči prebudili a niektorí sa dokonca aj vyhecovali.

JURITO

5
2018-05-07 07:03:58

No len rozhodca tam nie je od toho aby balancoval hru. On má odpískať to čo vidí a je úplne jedno či predtým pomohol niekomu alebo nie

mikimi122

4
2018-05-07 08:22:19

Presne. Rozhodca má odpískať to, čo vidí, ale mne sa zdá, že oni niekedy sa robia naschvál slepými. Nemá to zmysel pomáhať jednému tímu v prvom polčase a potom sa očistiť tím, že pomôže aj druhému tímu v druhom polčase.

gabo

9
2018-05-07 05:40:18

Skvělý výsledek,ale mohl být lepší kdyby Paulinho přihrál Rakiticovi. Skládala mně nízká bojovnost po druhé brance.

mikimi122

5
2018-05-07 08:16:17

Stačilo, keby tam bol Demebele. Ten by vedel ako viesť loptu pri protiútoku.

jamalgaucho1

9
2018-05-07 07:10:24

ČERVENÁ: Suarezove filmárske kúsky....ja tomu nechapem uz....keby som tréner tak mu cez polcas dam po papuli zopar krat...vsak to je spinenie FCB ako klubu...normalne mi je z neho zle, aj ked je to vyborny utocniky ale hentym sa strasne zhadzuje

tomessi

14
2018-05-07 07:37:31

Barca dosiahla to co potrebovala, madridski bezcharakterni bastardi su impotentni ked maju presilovku cely polcas, teraz sa vyhovaraju, ale jednoznacne neboli schopni prerusit historicky rekordnu snuru, aj ked im boli pripravene idealne podmienky :-DDD
Nie su nic ine ako charakterovy odpad od prezidenta, cez trenera, niektorych hracov a mnohych fans.
Liga bez prehry v clasicu a v takychto podmienkach ma este vacsiu hodnotu. Katalanci madridu zase urobili skrt cez rozpocet.
Teraz si uz len uzit koniec uspesnej sezony, zvladnut ligu bez prehry, Leo zlata kopacka a Liverpool vyhra vo finale, a bude vsetko tak ako ma byt. VISCA EL BARCA!!!

rominho

4
2018-05-07 12:41:16

cervenu by som dal este valverdemu. trenerko, co neznasa kridelnu hru, neschopny akceptovat skutocnost, ze roberto nieje obranca. nevie najst coutinhovi miesto, dembeleho nechava sediet a ignoruje semeda, ktory hra v poslednej dobe vyborne. alibisticky stary nemoderny styl. a zelena jednoznacne leo. ukazal opät srdce, esteze ho mame, inak by nekompetentnost valverdeho bola viditelna viac.

emiliano

-1
2018-05-07 13:27:34

rominho, moja reč. Toto presne stále hovorím o trénerovi - alibistický, starý nemoderný štyl. A ešte dodám - skostnatelý tréner, ktorý trénoval tímy 2. triedy a vždy sa musel báť o výsledok a to má v sebe. Keď sa má rozhodnúť medziútočníkom a záložníkom, zvolí vždy naviac jedného do zálohy, aby bránil. Barca, známa svojou celozápasovou ofenzívou, stala sa pod ním tímom so všedným štýlom. Je otrokom svojich zvykov - zvykne si na jednu zostavu a preferuje ju do omrzenia a necháva sedieť dvoch hráčov za vyše 250 mil. a obrancu za vyše 40 mil. Tréner s priem. prostredia a malých výsledkov, nemôže viesť mega klub s najvyššími ambíciami. Nikdy mu neodpustím, že po 4-1 doma, išli sme brániť do Ríma, ako malí chlapci.To, čo je pre neho vrchol kariéry, titul a copa, je pre Barcu málo.

rominho

-1
2018-05-07 14:25:19

celu sezonu nevyriesil pravu stranu..stali sme sa vsednymi, presne ako pises. bez zivota, ustrachany styl..

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.