Dámy a páni, je tu opäť El Clásico! Futbalisti FC Barcelona na Camp Nou privítajú hráčov Realu Madrid, pričom blaugranas pokračujú v La Lige ako neporazený celok s pätnásťbodovým náskokom pred Los Blancos. Hoci už je teda o majiteľovi titulu rozhodnuté, zajtrajší súboj bude mať obrovský náboj i tak. 

Absolútnym šlágrom nedeľného programu španielskej La Ligy Santander je stretnutie dvoch tímov, o ktorých sa predpokladalo, že budú až do posledných kôl zvádzať tvrdý súboj o post španielskeho šampióna. Fakt však je, že v tomto predpoklade sa mnohí hlboko mýlili. Medzi Barcou a Madridom je neuveriteľných pätnásť bodov, čo je najväčší rozdiel medzi týmito dvoma družstvami za posledných tridsať rokov

Podobne dominantní boli Katalánci i v prvom tohtosezónnom Clásicu, keď na horúcej pôde Santiago Bernabéu triumfovali až nečakane jednoznačne, vyhrali pomerom 3-0Culés si určite spomenú na to, že toto stretnutie sa odohralo v netradičnom termíne, dvadsiateho tretieho decembra o trinástej hodine, pričom v drese FCB skórovali Suárez, Messi a Aleix Vidal.

Aj napriek tomu však, že v zajtrajšom zápase už v podstate o nič nejde, oba tímy urobia pre triumf všetko, čo bude v ich silách. Je to predsa legendárne derby, ktorého napätie sa stupňuje i kontroverziou týkajúcej sa uličky slávy pre futbalistov Azulgranas, ktorú Madrid urobiť odmietol. Azda najlepšou odpoveďou na skutočnosť, že toto gesto cti Biely balet odmieta, by bola jednoznačná výhra. 

O dvadsiatej hodine a štyridsiatej piatej minúte budeme okrem iného tiež svedkami derniéry Andrésa Iniestu, pre ktorého to bude posledné Clásico. Legendárny rodák z Fuentealbille po sezóne Camp Nou opúšťa, a tak mu večer bude priznaná obrovská pocta. Stredopoliar počas svojho pôsobenia v Barce získal neuveriteľných tridsaťpäť trofejí a za zmienku stojí, že hneď deväťkrát sa radoval z triumfu v Primere División. 

Pokiaľ sa pozrieme na obe ekipy, v štatistikách jednoznačne dominujú futbalisti Barcy. Jej najlepší strelec Lionel Messi má na svojom konte už tridsaťdva presných zásahov, zatiaľ čo líder gólovej klasifikácie z Realu Cristiano Ronaldo skóroval "len" dvadsaťštyrikrát. Marc-André ter Stegen v porovnaní s Keylorom Navasom inkasoval o osem gólov menej, a to aj napriek tomu, že odohral o deväť zápasov viac. Celkovo si Nemec pripísal čisté konto osemnásť ráz, kým gólman Merengues iba v šiestich dueloch.

Obom manažérom robili v poslednom čase menšie vrásky na čele isté zranenia. Už spomínaný Andrés Iniesta vo štvrtok pre drobné problémy netrénoval, ale všetko nasvedčuje tomu, že na Madrid bude stopercentne pripravený predsa. V hre uvidíme po tom, čo pre sankciu vynechal súboj s Deportivom, i Sergiho Roberta. 

Hostia budú mať problémy v defenzíve. Z dôvodu zranenia lýtka absentuje Raphael Varane, fit nie je ani Dani Carvajal a lakeť nedovoľuje nastúpiť Iscovi. Na Pyrenejskom polostrove sa tiež špekulovalo o tom, či Madridčania nebudú kalkulovať a v zápase proti Barce nebudú chcieť šetriť svoje sily, aby predišli prípadným zraneniam v nadväznosti na finále Ligy majstrov, no to lodivod Zidane rázne poprel.

"Nie, ani náhodou. Keby som na to myslel, nemohli by sme v pokoji hrať. Sústreďujem sa na to, aby sme vyhrali. Máme pred sebou ešte nejaké zápasy a urobíme všetko pre to, aby sme v lige skončili čo najlepšie," vyhlásil na tlačovej konferencii Francúz.

"Clásico je stále Clásico a tento súboj je v konečnom dôsledku dôležitý pre ďalší vývoj celej sezóny, aj keď, našťastie pre nás, meno šampióna už je známe. Je samozrejmé, že naším cieľom je zvíťaziť, rolu nehrá naše postavenie v tabuľke a pre nich to je podobné. Čaká na nás dobrý zápas," hovoril pre zmenu Valverde.

Rozhodne sa teda máme na čo tešiť. Ako dopadne toto meranie síl podľa Vás? Podeľte sa s nami o svoj názor v komentároch!

Info pre tipérov

Info o zápase

Dátum: 6. máj 2018 (nedeľa)

Čas: 20:45

Miesto: Camp Nou, Barcelona

Prenos: Digi Sport 3

Zdroj: forcabarca.sk, br
Foto: archív

Matus1017

14
2018-05-05 23:01:42

Do toho Barça. Verím vo víťaztsvo nech ich rozdrtíme.

ADMINJEKOKOT

0
2018-05-06 21:49:16

ADMIN TY KOKOT ZAKOMPLEXOVANY SKAREDY AKO SUAREZ A MALY AKO MESSI VYFAJCI MA

ADMINJEKOKOT

0
2018-05-06 21:52:13

ADMIN TY KOKOT ZAKOMPLEXOVANY SKAREDY AKO SUAREZ A MALY AKO MESSI VYFAJCI MA

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.