FC Barcelona na svojom Twitteri pred malou chvíľou oznámila prestup svojho obrancu Maxwella do Parížskeho klubu Saint-Germain. Kluby dospeli ku konečnej dohode o prestupe dnes popoludní.

Ohľadom odchodu Maxwella z hlavného mesta Katalánska sa viedli diskusie už niekoľko dní. Dnes na tlačovej konferencii Pep Guardiola priznal, že Maxwell chce z mužstva odísť z vlastnej vôle a klub mu v tom nijako nebude brániť. Tým pádom ho Guardiola na zápas do Pamplony ani nenominoval, čo naznačilo jeho prestup.

Po 19. hodine klub o spečatení prestupu Brazílskeho obrancu informoval ako o hotovej veci. Hráč tak od Katalánskeho gigantu dostal povolenie na odchod. Celý prestup môže pokaziť ešte lekárska prehliadka v Paríži, ale šanca, že sa kvôli tomu napokon neuskutoční je mizivá. Suma, za ktorú zadák do Paríža odchádza momentálne ešte nie je známa, ale bude čoskoro verejnosti sprístupnená.

Maxwell prišiel do Barcelony z Interu Miláno a v mužstve Pepa Guardiolu hral dva a pol roka. Počas tej doby odohral 89 oficiálnych zápasov, v ktorých strelil dva góly. Spolupodieľal sa na zisku rovných 10 titulov. V poslednej sezóne však kvôli nabitému kádru dostával len veľmi málo priestoru a preto sa jeho odchod javí ako pre neho rozumný krok.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.