Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie po zápase proti Arsenalu, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

"Na konci zápasu som Mikelovi [Artetovi] povedal, že to bolo ako zápas Ligy majstrov. Intenzita, ktorú nastolili, nebola normálna pre priateľský zápas. Pre nás to bol len prvý zápas, navyše sme boli po viróze .... bolo to pre nás naozaj ťažké. Naša intenzita ma neprekvapila. Ich - áno. Toľko taktických faulov... to nie je normálne. Sú na inej úrovni intenzity, fyzickej prípravy. Celkovo som spokojný, boli tam pozitívne veci, naše závery sú pozitívne. "

"Arsenal si zaslúžil vyhrať. Hlavným dôvodom je rozdiel v rytme a intenzite. Vyzerali sme dobre, abstrahujúc od výsledku som spokojný. Držanie lopty bolo dobré, v mnohých momentoch sme dominovali v strede poľa.... v obrane sme boli veľmi mäkkí. Vírus nie je žiadna výhovorka."

"Mikel Arteta? Máme za sebou podobnú kariéru. Arteta zmenil klub, miluje Arsenal. Veľmi rád súťaží, veľmi si ho vážim, želám mu všetko najlepšie. Nepoznáme sa veľmi dobre, pretože sme sa nestretli na jednom mieste, ale naše trénerské kariéry boli podobné, to áno. Náš štýl je veľmi podobný. "

"Rytmus zápasu nás všetkých ovplyvnil, okrem Baldeho, ktorý bol veľkolepý. Tlačili nás v strede poľa. Gündoğan vyzeral dobre, Oriol takisto... Cieľom bolo nazbierať minúty a fyzicky sa posilniť, to je cieľ pred sezónou. Vyskúšali sme hráčov na pozíciách, ktoré pre nich nie sú prirodzené - Frenkie na pivotovi, Dembélé v strede, Ferran na falošnej deviatke... Preto to bol napriek výsledku dobrý test."

zdroj: twitter
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-07-27 09:25:11
Je úplne jedno v akej fáze prípravy sa ktorý tým nachádzal fakt je ale taký že ak tréner v akomkoľvek zápase postaví alonsa brániť tím ako je Arsenal a hráčov ako Saka tak ste okamžite prehrali automaticky zápas a ak xavi mieni tohoto trageda pravidelne túto sezónu nasadzovať a úmyselne takto sabotovať zápasy ako v lige tak lige majstrov nemá zmysel pozerať zápasy Barcelony čo sa týka romeula tak som neveril že ešte aj tragicky Eric Garcia by zahral DM lepšie ako hento vemeno čo tam behalo ako kura s odtatou hlavou a krásne bolo aj na spoluhráčoch vidno že me neveria lebo keď mali možnosť mu nahrať tak sa radšej otáčali iným smerom
2023-07-27 09:33:26
Sak to je snad ciel vsetkych ambicioznych vyhrat vsetko! Mily Xavi...preco si Barca stale hovori, ze "my sme Barca....my chceme vyhrat vsetko?!"