Kluby zo Saudskej Arábie sa neprestali uchádzať o hráčov z viacerých európskych tímov. Včera sa objavili správy o ponuke pre Raphinhu a dnes sa opäť hovorí o záujme o Roberta Lewandowskeho. Hoci Poliak nedávno vyhlásil, že zostáva v Barcelone aj ďalšiu sezónu, kluby zo saudskoarabskej ligy stále dúfajú, že ho presvedčia.

Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by k zmene názoru útočníka Barçy mal prispieť gigantický kontrakt, ktorý by mu mali v letnom prestupovom období ponúknuť saudskoarabské kluby. Ide vraj o sumu 100 miliónov eur za sezónu a Poliakovo okolie vraj informácie španielskeho denníka potvrdilo. Tí istí ľudia však ubezpečili, že Robert sa už rozhodol zostať aj v budúcej sezóne a raketový nárast peňazí od šejkov na tom nič nemení. Rodina Lewandowskeho sa v Barcelone cíti veľmi dobre a nemá v úmysle urýchliť moment možného prestupu do inej krajiny. O to viac, že útočník má zmluvu do roku 2025 s možnosťou automatického predĺženia o ďalší rok v závislosti od počtu vystúpení v budúcej sezóne.

Poliak sa v poslednom čase vrátil do vynikajúcej formy a bol kľúčovým hráčom pri nedávnych víťazstvách v La Lige a Lige majstrov. Jeho štatistiky sa vďaka týmto nedávnym výkonom výrazne zlepšili a v tejto sezóne má na konte 20 gólov a 9 asistencií v 39 zápasoch. Aj vďaka tomu si vedúci predstavitelia klubu želajú, aby v Barcelone zostal. Finančné problémy znamenajú, že by bolo ťažké nahradiť ho klasickým útočníkom a Vitor Roque zatiaľ nie je pripravený prevziať úlohu Lewandowskeho. Pravdepodobne však jeho úloha v budúcej sezóne vzrastie a počet jeho vystúpení sa zvýši, takže nebude nútený automaticky predĺžiť zmluvu

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-03-24 10:22:03
Nevieme, či Roque dokáže prevziať rolu, keď nič nehrá krucinál. Toto mi asi vadí najviac v novom roku na Xavim. Pán legenda, ale strašne tvrdohlavý.
2024-03-24 11:18:51
Mňa by zaujimala psychologia, čo si človek kupi za ďalšich sto milionov, keď tych prvých sto už má....