Už poznáme všetkých účastníkov tohtoročného EURO2024, posledné miestenky na európsky šampionát sa rozdali po včerajších barážových zápasoch. Na turnaji v Nemecku bude možné sledovať mnohých hráčov, ktorí každý deň hrajú vo farbách Barcelony.

Posledným, kto sa kvalifikoval na EURO, je Robert Lewandowski a poľská reprezentácia, ktorá v penaltovom rozstrele zdolala Wales. Pre útočníka Barçy to budú pravdepodobne posledné Majstrovstvá Európy v kariére.

Národným tímom s najväčším počtom hráčov Blaugranas bude prirodzene Španielsko. Lamine Yamal sa javí ako istota, na čele s Ferranom Torresom a Pauom Cubarsím, ktorý má za sebou čerstvý debut vo farbách La Roja. Medzi hráčmi, ktorí by v prípade, že budú zdraví, určite dostali pozvánku, sú Gavi, Pedri a Alejandro Balde. V ich prípade všetko závisí od ich fyzickej prípravy v júni. Možno španielsky tréner prekvapí a na turnaj v Nemecku vezme Fermína Lópeza, ktorý doteraz hrával v mládežníckom tíme.

Ďalšími hráčmi Barçy, ktorí by sa mohli pripravovať na EURO, sú Marc-André ter Stegen a İlkay Gündoğan (Nemecko), João Felix a João Cancelo (Portugalsko), Jules Koundé (Francúzsko), Frenkie de Jong (Holandsko), Andreas Christensen (Dánsko).

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-03-27 12:27:39
Som veľmi zvedaví, koľkí sa nám vrátia zranení resp. vyradení pre zranenie a nestihnú začiatok novej sezóny!!!