Nie je to tak dávno, čo bola Barcelona silne spájaná s prestupom krídelníka Athletic Club a Španielska Nica Williamsa.

Mladému krídelníkovi mala na konci sezóny vypršať zmluva s baskickým klubom a bol považovaný za možnú posilu na ľavú stranu. Tieto špekulácie však utíchli po tom, čo Nico podpísal s Athletic Club novú zmluvu, ktorou si predĺžil pôsobenie v klube do roku 2027, hoci s odstupnou klauzulou 50 miliónov eur. Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport v každom prípade informuje, že Barcelona má stále v hľadáčiku Nica Williamsa a udržiava kontakty s táborom 21-ročného hráča.

Barcelona si je dobre vedomá reality súvisiacej s finančnou fair play. To však neznamená, že by si klub nemal urobiť domácu úlohu a mať jasný plán pre prípad, že by mal v lete manévrovací priestor. Z tohto dôvodu majú Katalánci Nica stále veľmi vysoko na svojom zozname prestupových želaní, a to aj napriek jeho predĺženiu zmluvy s odstupnou klauzulou vo výške 50 miliónov eur. Nico sa športovému oddeleniu na Camp Nou veľmi pozdáva, a to vďaka svojmu profilu a skutočnosti, že hrá na ľavej strane, kde má tím Xaviho Hernandeza trochu nedostatok hráčov.

Novinár tiež uvádza, že Nico by bol otvorený obliecť si dres Blaugranas, ak by sa naskytla príležitosť. Možnosť urobiť ďalší krok vo svojej kariére ho láka a skutočnosť, že má blízko k viacerým hráčom Barcelony, je ďalšou výhodou.

V zdravej finančnej situácii by sa odstupná klauzula vo výške 50 miliónov eur považovala v Barçe za reálnu sumu, ale realita je iná. Katalánci sú si vedomí, že budú musieť vykonať určitú prácu a získať kapitál, buď prostredníctvom predaja alebo sponzorských zmlúv, aby dosiahli pravidlo 1:1, ktoré by im potom umožnilo ísť po niekom, ako je Nico.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-27 12:03:54
Neviem ale nemyslím,že ma nejaké super čísla na LW