Robert Lewandowski možno vykúpil postup poľskej reprezentácie na EURO zranením. Môžeme preto očakávať, že Vitor Roque nastúpi od prvej minúty v strede útoku v nadchádzajúcom zápase Barcelony proti Las Palmas?

Zatiaľ čo Robert Lewandowski bojoval s poľskou reprezentáciou celkovo 210 minút o postup na tohtoročné Majstrovstvá Európy, Vitor Roque v tichosti trénoval pod vedením Xaviho Hernándeza v Ciutat Esportiva. Ešte pred repre brejkom sa dalo uvažovať o tom, či Brazílčan využije čas na to, aby odbremenil Lewandowskeho po návrate do klubového futbalu, ale teraz, keď sa objavili zábery krívajúceho poľského útočníka, sa dokonca zdá, že Roqueho účasť od začiatku je zodpovednosťou trénera.

Lewandowskeho únava a možné zranenie nie sú jedinými dôvodmi, prečo Roque napokon v stretnutí s Las Palmas zahrá od začiatku na deviatke. Je dôležité pripomenúť stretnutie prvého kola na Kanárskych ostrovoch, keď sa Xaviho tím snažil využiť vysoko postavenú defenzívu súpera, ale s výsledkom, ktorý neurobil dojem na nikoho. Aj vtedy bol Lewandowski vystriedaný nie zo zdravotných, ale z taktických dôvodov.

"Bolo to o hre medzi líniami, o hre s loptou chrbtom k bráne a o napádaní priestorov. Pracovali sme na tom celý týždeň. Mali sme prakticky analytický tréning na útočenie do priestorov. [...] Dnešný zápas bol pre Ferrana, pre Vitora Roqueho, Joãa Felixa, Baldeho, Raphinhu, Lamineho... Menej už pre Roberta, pretože nenapáda toľko priestor, a preto striedanie... Okrem toho pokoj, trpezlivosť a výber správneho momentu," povedal Xavi po tomto zápase, ktorý Katalánci vyhrali 2:1. Vtedy bolo ťažké pochopiť, prečo tréner preto postavil Poliaka od začiatku. Možno sa tentoraz poučí.

Zdá sa teda celkom logické, že pri unavenom Lewandowskom a práve sa zotavujúcom Ferranovi by mal proti takto hrajúcemu Las Palmas hrať v strede útoku od prvej minúty Vitor Roque, ktorého jednou zo silných stránok je využívanie priestorov za obrancami, o ktorých hovoril Xavi. Brazílčan nebol povolaný do brazílskej reprezentácie a posledných pár dní by mohol stráviť pokojným tréningom pod vedením trénera. Je Xavi rovnakého názoru? To sa dozvieme v sobotu o 21:00.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
Marian Premium
2024-03-27 13:45:22
Vôbec nekrýva na tom videu. Zasa novinári varia z vody vymýšľance so slaninkou.
Michaela Premium
2024-03-27 14:34:58
Výpovedná hodnota tohto videa nula bodov :D takto som z autobusu vystupovala aj ja a nič mi nebolo :D :D :D