Lionel Messi trvá na tom, že svoju futbalovú kariéru ukončí, keď ho už nebude baviť futbal. 36-ročný Messi má s Interom Miami, za ktorý od svojho prestupu z Paris Saint-Germain pred rokom strelil 16 gólov, zmluvu do konca roka 2025.

"Viem, že akonáhle si budem myslieť, že už nedokážem podávať výkony, alebo ma hra prestane baviť, alebo nebudem schopný pomáhať spoluhráčom, tak skončím," povedal Messi v podcaste Big Time, ktorý tento týždeň odvysielala saudskoarabská televízia. "Som naozaj sebakritický, viem, kedy som dobrý a kedy zlý. Takže pre môj odchod do dôchodku nebude dôležité, v akom veku budem. Ak sa budem cítiť dobre, budem hrať ďalej."

Keď bol Messi dotlačený k tomu, aké plány má po zavesení kopačiek na klinec, priznal: "Ešte som nad tým nerozmýšľal, stále sa sústredím na to, aby som si každý deň užíval futbal. Dúfam, že budem ešte nejaký čas hrať, to je môj plán. Potom sa pokúsim robiť niečo, čo ma baví, v novej úlohe."

Messi dodal, že je vášnivým divákom športov vrátane tenisu, basketbalu a amerického futbalu: "Odkedy som sa presťahoval do Spojených štátov, pochopil som to oveľa viac a baví ma to!" a vysvetlil, že keby Argentína nevyhrala Majstrovstvá sveta v roku 2022, ukončil by svoju medzinárodnú kariéru: "Ak by sa veci nevyvíjali tak, ako sa vyvíjali (triumf na šampionáte), ukončil by som reprezentačnú kariéru, pretože som sa chystal na ďalšiu zmenu v mojej (klubovej) kariére," pokračoval. "Byť majstrami sveta pre nás, naše rodiny a celú krajinu bolo magické, zostane to s nami do konca života."

V roku 2021, po dvoch desaťročiach v Barcelone, katalánsky klub nedokázal predĺžiť zmluvu s Messim - najlepším strelcom klubu všetkých čias a rekordérom v počte odohraných zápasov. Prestúpil do francúzskeho PSG, ale vysvetlil, že sťahovanie do Paríža bolo "ťažké" a že sa na odchod z Barcelony "nepripravoval ani ho neplánoval. Všetko sa to stalo tak rýchlo a ja som si musel na druhý deň znovu vybudovať svoj život," povedal Messi. "Bola to nová liga, nový klub, nová šatňa. Nečakal som takúto zmenu a na začiatku to bolo ťažké."

Messi bude kapitánom Argentíny na tohtoročnom turnaji Copa America, ktorý sa koná v USA. V roku 2021 doviedol svoju krajinu k titulu.

zdroj: theathletic.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.