Už teraz je úplne jasné, že prezident Barcelony Joan Laporta chce, aby Xavi Hernandez pokračoval vo funkcii trénera aj po tejto sezóne. Xavi v januári oznámil, že na konci sezóny odíde, pretože podľa neho tím potrebuje zmenu dynamiky.

Od jeho oznámenia sa však Blaugranas výrazne zlepšili a ťahajú desaťzápasovú sériu bez prehry, ktorá zahŕňa dve kľúčové víťazstvá proti Neapolu a Atléticu Madrid. To viedlo k tomu, že rozhovory o náhrade za Xaviho utíchli a vedenie klubu sa teraz zrejme priklonilo k jeho pokračovaniu.

Xavi zo svojej strany neustále tvrdil, že je rozhodnutý a po sezóne odíde z trénerského postu v Barcelone. Podľa katalánskej televízie TV3 však Barça teraz urobila konkrétny krok v snahe presvedčiť klubovú legendu, aby pokračovala. Laporta a vedenie Barçy sa usilujú zabezpečiť, aby sa Xavi cítil dobre odteraz až do konca sezóny. Preto sa rozhodli zveriť trénerovi Barçy novú úlohu v klube.

Blaugranas sa totiž rozhodli, že Xavi bude novým ambasádorom Nadácie FC Barcelona - túto funkciu zastáva aj Alex Roca. Na oficiálne oznámenie vymenovania sa uskutoční riadna ceremónia, ktorá bude ďalším znakom túžby klubu zabezpečiť, aby Xavi neopustil lavičku Barçy.

Začiatkom tohto mesiaca počas rozhovoru Laporta nahlas prezradil svoje želanie, aby Xavi pokračoval, a povedal, že niektoré rozhodnutia sa dajú zvrátiť: "Chcem, aby Xavi zostal. Už som s ním hovoril a trvám na tom. S Xavim sme sa zaviazali, že sa porozprávame na konci sezóny. Niekedy sa rozhodnutia prehodnocujú," povedal prezident. Či jeho vymenovanie za ambasádora nadácie Barça ovplyvní rozhodnutie trénera, sa ešte len uvidí.

zdroj: TV3
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.