Na tlačovej konferencii pred odvetným zápasom osemfinále Ligy majstrov proti Neapolu Xavi Hernández priznal, že by Stanislava Lobotku videl v tíme ako Barcelona. Samotný hráč sa k tejto téme vyjadril a nechal si otvorené dvere, keď povedal: "Uvidíme, čo sa stane v lete."

Nie je žiadnym tajomstvom, že Xavi si Stanislava Lobotku váži. Na tlačovej konferencii pred zápasom s Neapolom na otázku, aký je jeho najobľúbenejší futbalista klubu, odpovedal: "Povedal by som, že Lobotka. Je to hráč, ktorý sa mi páči z hľadiska výstavby hry, nestráca lopty... Chcel by som ho vidieť v tíme ako Barcelona. Myslím si, že má úroveň na to, aby hral v klube ako Barça."

"Samozrejme, je pekné, keď vás váš idol z detstva chváli za to, ako hráte," povedal Stanislav Lobotka pre RTVS po priateľskom zápase slovenskej reprezentácie s Nórskom (1:1). "Dodáva mi to energiu do ďalšej práce. Budem na sebe ďalej pracovať a uvidíme, čo bude v lete," dodal stredopoliar, čím možno naznačil, že existuje téma jeho možného prestupu do katalánskej metropoly.

Hráčov agent Branislav Jašurek pred časom v rozhovore pre Tuttosport povedal, že Lobotka by rád hral za klub, ktorý bojuje o víťazstvo v Lige majstrov: "Má 30 rokov, takže ak dostane ponuku, ktorá sa nedá odmietnuť, budeme o nej s klubom rokovať," povedal. Lobotkov manažér tiež zdôraznil, že s Decom už hovoril: "Hovorili sme s ním o tom. Barcelona by ho podpísala, ale muselo by sa stať veľa vecí. Stanislav mi poslal screenshot toho, čo o ňom povedal Xavi. Poslal som mu, koľko som s ním [Xavim] hovoril, pretože sa ma na Lobotku viackrát pýtal," priznal agent.

zdroj: RTVS
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2024-03-28 08:20:56
Prosím, nech príde! Aj tak nemáme hráča na DM a bola by to pre nás culés a zároveň Slovákov obrovská pocta, ak by za Barcelonu hral hráč z našej krajiny. Hlavne ak verím, žeby naozaj mohol byť posilou.
marko31 Admin
2024-03-28 10:09:59
ruky preč od tohto. neapol by za neho nechcel málo, má 30 rokov a ktovie ako by mu to tu u nás sadlo, takže je to veľmi drahý risk a skok do neznáma. takéto drahé experimenty si nemôžeme dovoliť v momentálnej situácii. ked už investovať tak do dlhodobejšieho riešenia a nie hráča čo pokryje pozíciu na 2-3 roky. máme mladý tím a radšej vytiahnuť dalšieho mladého jak staviť na lobotku.