Budúcnosť Xaviho Hernandeza v Barcelone sa v poslednom čase stala horúcou témou, keďže vedenie klubu na čele s Joanom Laportom sa snaží bývalého záložníka presvedčiť, aby zostal vo funkcii trénera.

Xavi verejne oznámil svoje rozhodnutie odísť z Barcelony po skončení sezóny, pretože sa domnieval, že tím potrebuje zmenu dynamiky a že rozchod by bol v najlepšom záujme všetkých. Ale obrat vo forme a výsledky, ktoré odvtedy dosiahol, najmä víťazstvá nad Neapolom a Atléticom Madrid, zrejme presvedčili Laportu a spol., aby 44-ročného kormidelníka udržal v klube. Ako médiá informovali, obe strany sa majú stretnúť budúci mesiac po stretnutí s Realom Madrid, keďže Laporta plánuje presvedčiť Xaviho, aby zostal.

Xavi má jasné podmienky

Xavi doteraz rázne trval na svojom stanovisku, že jeho rozhodnutie je záväzné a jeho názor sa nezmení. Katalánsky denník Sport však teraz informuje, že klubová legenda sa úplne nevyhýba pokračovaniu na trénerskej stoličke Blaugranas aj po tejto sezóne.

Aby sa tak však stalo, 44-ročný taktik by si stanovil niekoľko podmienok, na ktorých by sa klub musel dohodnúť. Na začiatok by Xavi presadzoval, aby mal väčšiu váhu pri športových rozhodnutiach - čo je v súčasnosti plne v kompetencii Deca.

Čo je však dôležitejšie, tréner by chcel získať záruky, že v lete bude mať k dispozícii peniaze na nákupy, aby mohol mužstvo doplniť posilami na vysokej úrovni. Kľúčový je príchod elitného pivota a krídelníka, pričom Xavi si uvedomuje, že vstup do ďalšej sezóny so súčasným kádrom by mohol byť spojený s rizikom. Ak teda Barcelona nemôže zaručiť podpis zmluvy alebo si môže dovoliť len voľné prestupy a lacné príchody, Xavi si svoje zotrvanie rozmyslí.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.