Stále nie je isté, či bude Barcelona v budúcej sezóne nosiť dresy so značkou Nike. Konflikt s americkou spoločnosťou pokračuje aj naďalej, pričom katalánsky denník Mundo Deportivo uvádza, že návrh spoločnosti Puma je neporovnateľne lepší.

Rozdiel medzi ponukou Nike a Puma je obrovský. Mundo Deportivo podľa svojich klubových zdrojov uvádza, že Nike v súčasnosti neplatí Barcelone 52 miliónov eur, ale 42 miliónov eur za sezónu, a to z dôvodu, že klub nevyhral významné trofeje, ktoré by tento bonus poskytli. Okrem toho je tu 24 miliónov z propagácie značky, čím sa celková suma vyšplhá na 66 miliónov eur.

Spoločnosť Puma ponúka nielen ročnú platbu 100 miliónov eur (ktorá by sa mohla zvýšiť až na 120, ak sa predá určitý počet dresov), ale aj ďalší bonus 100 miliónov eur za podpis zmluvy. Zmluva s nemeckou spoločnosťou by mala platiť 10 rokov. Pripomeňme, že katalánsky denník Sport informoval, že Barcelona by mohla dostať 140 alebo dokonca 200 miliónov eur za sezónu, ak sa splnia určité podmienky.

Joan Laporta povedal, že oznámil spoločnosti Nike, že Barcelona sa chystá rozviazať s ňou zmluvu. Klub momentálne čaká, čo na túto záležitosť povie súd, ale Mundo Deportivo píše, že zmluva by mohla byť ukončená v roku 2025. Spoločnosť Nike vyvíja na Barçu nátlak a tvrdí, že výroba dresov na budúcu sezónu sa už začala, ale klub tvrdí, že od júna 2023 už existujú oficiálne oznámenia, že nie je potrebné pokračovať vo výrobe dresov.

V skutočnosti plán Barcelony na budúcu sezónu je vydať dresy na sezónu 125. výročia založenia klubu pod vlastnou značkou a od sezóny 2025/26 podpísať zmluvu so spoločnosťou Puma. Čo z toho vyplynie? Ťažko povedať, ale situácia je dynamická, keďže sezóna 2024/25 sa začína o necelých 5 mesiacov.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2024-03-29 09:55:31
Platí 42 místo 52 Kvůli tomu že jsme nevyhráli žádné významné trofeje? :D
Takže titul je podle nich asi co?