V médiách sa už nejaký čas špekuluje o tom, že Iñigo Martínez nebude figurovať v kádri Barcelony na novú sezónu. Dnes o tom informoval Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport.

Podľa novinára Barcelona pracuje na koncepte rozlúčky s Iñigom Martínezom po skončení sezóny. Nejde o športový problém, keďže skúsený stopér zanechal v klube dobrý dojem, ale o finančný. Martínez je registrovaný len v aktuálnej sezóne, takže jeho nezaradenie do kádra na ďalšiu sezónu znamená ďalšie úspory a Barça stále nemôže dúfať, že sa pri získavaní hráčov dostane do rámca pravidla "1:1". A čo sa týka stopérov, Katalánci majú priveľa hráčov na tejto pozícii, menovite Ronalda Arauja, Paua Cubarsího, Julesa Koundého, Andreasa Christensena, Érica Garcíu, ktorý sa vráti z hosťovania, či mladého Mikayila Fayeho.

Preto sa očakáva, že s takýmto manévrovacím priestorom sa Barcelona pokúsi ušetriť peniaze práve predajom stopéra. Juanmarti tvrdí, že Iñigo Martínez má oficiálnu zmluvu podpísanú len na jeden rok, ale aj súkromnú zmluvu s Blaugranas, ktorá platí do 30. júna 2025. Preto podľa tejto zmluvy v prípade predčasného ukončenia spolupráce by mu Barca musela vyplatiť kompenzáciu, ale táto dlžná suma by sa nepremietla do finančnej fair play. Treba však pripomenúť, že za normálnych okolností je kompenzácia za ukončenie zmluvy zahrnutá v týchto ekonomických pravidlách stanovených La Ligou. Možno však Barcelona skutočne má s futbalistom "dvojitú" zmluvu, ako tvrdí Juanmarti?

Ďalšou otázkou, ktorú treba zvážiť, je výška možnej kompenzácie. Juanmarti píše, že Martínezova zmluva je v hrubom 8 miliónov eur, pričom táto suma sa má v nasledujúcej sezóne ešte zvýšiť. Možno by stopér súhlasil so znížením možnej kompenzácie, ak by dostal vhodnú ponuku od iného klubu. Očakáva sa preto, že Barcelona pomôže Martínezovi nájsť tím, ktorý by mohol predložiť uspokojivú ponuku. Juanmarti však na záver zdôrazňuje, že odchod Koundého alebo Arauja by mohol zmeniť plány Barcelony s Martínezom.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
kluc Premium
2024-03-29 14:34:32
Chistensen s Iňigom sa môžu v kľude predať...Cubarsi, Araujo, Kounde + Faye, Riad budú fajn...
2024-03-29 14:41:09
"...že odchod Koundého alebo Arauja by mohol zmeniť plány Barcelony s Martínezom." 😂😂😂