Podľa trénera FC Barcelona hrávajú jeho hráči na vyššej úrovni ako v predchádzajúcich rokoch. Avšak varuje, že po toľkých ťažkých zápasoch môže ich forma predsalen klesnúť.

Jedným zo zvykov súčasného trénera Kataláncov je analyzovať zápasy z minulých sezón a tak bol Guardiola schopný na včerajšej tlačovej konferencii povedať, že jeho mužstvo "hrá lepšie ako v dvoch uplynulých sezónach." Jediné čo sa zmenilo, tak ako už naznačil aj sám Pep je "moment prekvapenia", ktorý sa z hry Kataláncov už vytratil. "Hrali sme proti mnohým tímom s rôznymi taktikami a myslím, že sme si celkovo dali stále rady."

Zdôraznil, že z jeho úst nikdy nezazneli slová podceňujúce najbližšieho súpera klubu: "Ak už mám opísať nášho protivníka, tak určite som nikdy nepovedal, že nás čaká jednoduchý zápas." Podľa Guardiolu každý tím v Primere Division si zaslúži rešpekt. Poznamenal: "V nedeľu sa musíme naplno skoncentrovať." Zároveň však dodal, že po ťažkých zápasoch "môže nastať okamih, kedy trochu zmiernime tempo a to môže spôsobiť aj stratu bodov."

Absencia Xaviho

Guardiola si je veľmi dobre vedomý toho, že žiaden z hráčov nemôže Xaviho dôstojne nahradiť. "Máme veľa alternatív. Každý hráč má čo ponúknuť a my to využijeme." Xaviho rehabilitácia by mala trvať asi 10 dní.


zdroj: fcbarcelona.cat

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.