Útočník FC Barcelona a opora argentínskej reprezentácie Lionel Messi (23) v interview pre stránku Don Balón povedal, že aj napriek mladému veku je pripravený naďalej vyhrávať ďalšie individuálne a kolektívne tituly pre seba a klub.

Opäť ďalšia sezóna kde rivalom je Real Madrid...

"Myslím si, že mali by sme sa sústrediť na zlepšenie vlastnej hry v každom zápase a nepozerať sa na zvyšok, sledovať iba samích seba."

Po dosiahnutí 34 gólovej méty si myslíte že je to možné to zopakovať po prípade i prekonať?

"Kiežby! Je to ťažké a neviem či sa mi to ešte raz podarí. Bolo by to pekné vyhrať znova. Je to komplikované, ale uvidíme lebo sezóna je dlhá."

Ktorá je vaša preferovaná pozícia?

"Cítim sa pohodlne v každej pozícii v ktorej ma tréner nasadí, hoci to závisí aj od každého zápasu a súpera. Cítim že po uplynutí dvoch rokov som vyrástol a cítim sa lepšie."

Pomáha vám Guardiola zlepšovať sa mesiac čo mesiac?

"Snaži sa nájsť tú najlepšiu pozíciu pre mňa, kde by som bol zapojený do hry čo najviac, a aby som bol blízko bránky. Pomohol mi osvojiť si toto všetko od momentu kedy prišiel."

Napriek mladému veku ste vyhrali všetko čo sa dalo. V čo dúfate v budúcnosti?

"Dosiahnúť viac vecí, zopakovať úspechy na individuálnej aj kolektívnej úrovni. To isté platí aj pre reprezentáciu Argentíny. Chcem zopakovať úspechy ktoré som už dosiahol."

Čo pre vás znamená hrať za FC Barcelona?

"Je to pre mňa ako domov. Som veľmi šťastný v Barcelone lebo tu mám všetko. Prišiel som tu keď som mal 13 a je to miesto kde som stále chcel byť."

Čo si pamätáte o Frankovi Rijkaardovi?

"Bolo to pre mňa extrémne dôležité ho spoznať. Veril vo mňa a vedel ma nasadzovať kus po kúsku. Urobil so mnou kus neuveriteľnej roboty za ktorú mu dlhujem. Budem mu stále vďačný. Frank vie veľa o futbale a prácou a časom dosiahne svoj cieľ."

Čo zmenil Guardiola po odchode Rijkaarda?

"Mali sme dve sezóny bez nejakého úspechu a nálada v kabíne bola skleslá a smutná ale nadšením a motiváciou nám Guardiola zlepšil náladu a začali sme sa cítiť dobre."

Prečo je Messi z Barcelony tak odlišný Messimu z reprezentácie?

"Hlavný rozdiel je že v Barcelona hrám už niekoľko rokov a poznám svojich spoluhráčov veľmi dobre. S Argentínou je to komplikovanejšie, ale snažím sa adaptovať k filizofii čo najrýchlejšie a spolupracovať s novým trénerom výberu, Batistom. Dúfam, že budem predvádzať výkony v repre ako to robím v Barcelone."

Diego Maradona vyhlásil, že sa chce stať opäť trénerom národného výberu...

"Tak, každí vie že sa Diego chce vrátiť, ale ani ja ani moji spoluhráči nie sme tí, ktorí rozhodnú o novom trénerovi. Toto je vec AFA (argentínska fubalová asociácia), to je vec pre Grondonu. Som OK so všetkými koučmi, s Maradonom predtým a Batistom teraz."

Po príchode do Barcelony v takom mladom veku, mali ste nejaké problémy, ťažkosti?

"Nie, v skutočnosti ani nie, ale boli tu momenty kedy sa mi veľmi cnelo za domovom, ale rozhodol som sa tu zostať lebo mojim snom bolo hrať za Barcelonu. Mojím šťastím bolo že som mal rýchly debut, takže keď som začal hrať v prvej divízii tak sa veci zmenili.

Zdroj: Don Balón

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.