Pozápasovú konferenciu po stretnutí v Pamplone ovládli nie otázky o futbale, ale o nedorozumení týkajúceho sa cestovania Barcelony do Osasuny. Pep Guardiola vyhlásil, že klub nikdy neprijme žiadne rozhodnutia bez predchádzajúcej konzultácie so Španielskou futbalovou federáciou alebo v tomto prípade aj AENA.

"Viem, že to nieje správa dňa, ale odohrali sme vynikajúci zápas a odnášame si tri body," povedal.

Ubezpečil však, že Barcelona sa rozhodla do Pamplony cestovať v sobotu (nie v piatok), zároveň obdržala ubezpečenie AENY, že prevádzka letísk sa vráti do normálu v sobotu do 11. hodiny ráno. Zdôraznil tiež, že Federácia musí vysvetliť situáciu, keď klub nemá právomoc sám rozhodnúť o preložení zápasu, či stanovení nového dátumu konania.

"Nerozhodli sme o ničom sami, ale vždy po konzultácii s Federáciou a AENA. Bolo nám povedané, že vzdušný priestor bude otvorený o 11. ráno. Federácia nás pritom uistila, že v prípade ak sa tak nestane, zápas sa preloží. Následné pod tlakom povedali, že ak stretnutie neodohráme dnes, automaticky stratíme tri body. Boli sme však jednými z 300 000 cestujúcich, ktorí v tejto výnimočnej situácie nemohli letieť," vysvetľoval.

Guardiola však uisťoval, že sobotňajší incident nezmení rozhodnutie Barcelony cestovať na zápasy v deň jeho konania. Dodal, že chápe "nároky" Osasuny, ale klub bol v neustálom kontakte s trénerom Osasuny Jose Antoniom Camachom.

Nakoniec sa tréner predsalen pristavil aj pri stretnutí v Pamplone, keď povedal, že je "veľmi spokojný s výkonom svojho tímu." Zároveň vyzval fanúšikov, aby "nás neopustili, pretože v tomto roku budeme naozaj potrebovať vašu pomoc. Prosím vás o to."


zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.