Arda Turan poskytol pre oficiálne stránky UEFA rozsiahle interview, v ktorom rozprával o zápase so Španielskom či jeho situácii v Barcelone.

Skúsený Turek priznáva, že v zápase s Chorvátskom jeho výkon nebol ideálny a zaostal za očakávaniami. "Hral som zle a bol som neefektívny, ale tieto veci sa môžu stať. V ďalšom zápase sa budem snažiť vydať zo seba to najlepšie. Chcel by som obliecť národný dres viac ako 90krát. Pracujem veľmi tvrdo, aby som svoju krajinu a národný tím udržal na najvyššej úrovni."

Pokiaľ ide o zápas so Španielskom, Turan priznáva, že má v tíme Vicente del Bosqueho veľa priateľov a pokladá ich za favoritov. "Španielsko je favoritom, budú viac držať loptu. Urobíme, čo bude v našich silách. Majú veľmi silný tím, ale sme jedenásti proti jedenástim. Budeme bojovať až do konca."

Turecký kapitán prijíma úlohu vodcu národného tímu. "Milujem národný tím, milujem svoju krajinu, takže obliekať národný dres je pre mňa pocta. Som vodca tohto tímu, ale nie je to tak ako si myslíte. V našom tíme vládne demokracia. Hovoríme si všetko. Vedia, že chcem pre tím len to najlepšie a snažím sa preniesť trénerove inštrukcie na ihrisko."

"Nemáme normálny vzťah hráč-tréner, sme ako otec a syn. Jeho dcéry sú moji priatelia a jeho žene môžem zavolať kedykoľvek. Fatih Terim je pre mňa špeciálna osoba," opísal svoj veľmi blízky vzťah s trénerom Turecka.

TIP | Turan: O Barcelone som sníval
TIP | Bulut: Nie je šanca, aby Turan odišiel z Barcelony

Hráč to v uplynulej sezóne nemal vôbec jednoduché. Najskôr nehral kvôli zákazu od FIFA a potom bolo pre neho zložité preniknúť do zostavy Luisa Enriqueho. Na otázku o svojej budúcnosti povedal: "Som v Barcelone veľmi šťastný a chcem pokračovať. Je to sen hrať za Barcu, ale momentálne sa sústredím na národný tím. Tu však hrám na inej pozícii, mám väčšiu zodpovednosť a musím byť oveľa nebezpečnejší. V Barcelone musím pracovať viac defenzívne. S Tureckom môžem hrať kdekoľvek ma tréner postaví."

zdroj: sport-english.com

foto: goal.com, haberler.com

blauigrana

20
2016-06-17 16:53:14

no Arda dufam ze sa spamatas lebo toto urcite nestaci

Rossel

12
2016-06-17 17:30:09

je mi ho ľúto...ja si myslím že tie slova o Barcelone myslí vážne a že ho to ozaj trápi ako hral...proste asi nezvládol tlak a očakávanie..tak veľmi mu prajem aby sa chytil..

Roman7

0
2016-06-17 20:03:10

podla mna by mal ist

okbor

-1
2016-06-17 20:35:21

Lenže on nechce. Teraz budem zlý, ale ja mu bohužiaľ nedávam šancu. A nie len pre výkony v FCB, ale aj v repre. Najviac kričiaci a rukami rozhadzujúci hráč na ihrisku. A jeho kondička tiež nič moc. A vzhľadom k veku nevidím priestor na progres.

123456

2
2016-06-18 00:21:57

Potrebuje hrať a znovu príde starý Arda (forma)

One-Two

-2
2016-06-18 01:40:39

Veď práve, kým sa chytí bude starý Arda.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.