Na tlačovej konferencii na zápase so Šachťarom Doneck, Pep Guardiola povedal, že ak Real Madrid postúpi do semifinále Ligy Majstrov, potom možnosť hrať hneď štyrikrát s týmto súperom je "dar, ktorý nám umožňuje stretnúť sa s týmto najťažším súperom."

V rozhovore s novinármi sa Guardiola zameral takmer výlučne na potenciálnu, ale aj istú konfrontáciu s Realom Madrid. "Proti Realu by som chcel hrať častejšie. Jednoducho je to najsilnejší, najťažší tím, ktorý nám stojí v ceste v najťažšej časti sezóny. Tešíme sa na stretnutie s nimi. Každý zápas je ako šanca a dar. Chcem podstúpiť túto výzvu," vysvetľoval Guardiola.

Odchovanec klubu priznal, že dostať sa do semifinále Ligy Majstrov štyrikrát v rade a piatykrát za posledných šesť rokov je pôsobivý výkon v histórii klubu. "Je to veľký úspech a dokazuje to, že svoju prácu robíme dobre. Všetci: hráči, tréneri, realizačný tím," dodal. Guardiola tiež priznal, že tento úspech sa nerodil ľahko a mužstvo to dosiahlo vďaka tvrdej práci. Včerajší zápas tréner venoval Bojanovi, ktorý sa v ligovom zápase proti Almeríi zranil a v tejto sezóne ho na trávniku už neuvidíme.

Keď už hovoríme o konci sezóny, Pep priznal, že vo zvyšných zápasoch bude najdôležitejšia "mentalita aj ochota pracovať. Byť v tejto situácii je česť. Myslím si, že sme na koniec sezóny došli v pocitom dobre vykonanej práce."

Hneď na to sa tréner zo Santpedor vrátil aj k zápasu so Šachťarom. Chválil Javiera Mascherana, ktorý po prvý krát hral na pozícii stopéra. "Neviem, či Javier na tomto poste niekedy hral. Je to veľmi skúsený a inteligentný futbalista a ukázal, že stopéra vie zahrať. Je veľmi disciplinovaný," pochválil Argentínčana.

Úplne na záver vyjadril Pep svoju domnienku, že výsledok z prvého El Clásica bude mať vplyv aj na ďalšie zápasy, ktoré Barca s Realom odohrá. "Prichystáme sa zápas po zápase. Som si istý, že zápas s Osasunou nás bude stáť takisto veľa zdravia aj síl. V prvom El Clásicu zahráme tak, ako by to bol náš posledný zápas. Uvidíme, čo si budeme môcť dovoliť," zakončil.

zdroj: sport.es

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.